Ylläpidä positiiviset luottotiedot, jotta saat lainasi ajoissa!

By | 26 maaliskuun, 2024

Vuosittainen luottopistemääräsi on erittäin tärkeä, koska se sisältää täydelliset tiedot aiemmista maksuista ja veloista, itse asiassa koko taloushistoriastasi viimeisten seitsemän vuoden ajalta. Voit pyytää ilmaisen luottotietoraportin aina, kun tarvitset sitä, eivätkä luottotietotoimistot saa veloittaa sinua perusraportista. Joudut kuitenkin maksamaan muista tiedoista myöhemmin. Voit saada ilmaisen luottotietoraportin yhdestä tai kaikista kolmesta suuresta luottotietotoimistosta – Equifaxista, Transunionista ja Experianista. Tämä raportti sisältää luottotapahtumasi, lainasi ja takaisinmaksuhistoriasi, jotka kaikki sisältyvät luottotietoraporttiisi.

Ilmaisen luottotuloksen saaminen verkossa on yksi parhaista tavoista parantaa luottotulostasi, sillä alhainen tai negatiivinen luottotulos voi johtaa taloudellisiin ongelmiin. Luottotoimistot voivat myös tehdä virheitä tietojen ja tietojen syöttämisessä, ja luottotietoraportissasi voi olla virheitä. Tämä voi haitata taloudellista joustavuuttasi ja lainanottovaihtoehtojasi ilman omaa syytäsi, joten on hyvä tarkistaa pistemääräsi säännöllisesti, jotta näin ei kävisi. Jotkut ihmiset uskovat virheellisesti, että pistemäärän tarkistaminen voi heikentää luokitustasi, mutta tämä on kaukana totuudesta. Luottotiedustelut eivät vahingoita luottopisteitäsi; itse asiassa luottopisteiden säännöllinen ja oikea-aikainen tarkistaminen auttaa parantamaan henkilökohtaista luottoluokitustasi.

Monet lainanantajat ja rahoituslaitokset pyytävät henkilön luottopistemäärää periaatteessa ennen lainan hyväksymistä. Näin he voivat nähdä, onko asiakas oikeutettu lainan hyväksymiseen vai onko hän jatkuvasti velkaantunut ja onko hänellä huono takaisinmaksuhistoria. Maksuttoman luottopisteytyksen toinen tarkoitus on poistaa uusien liiketoimien yhteydessä mahdollisesti syntyvät luottotappiot. Jos sinulla on huonot tai alhaiset luottotiedot, useimmat lainanantajat eivät anna sinulle luottolainaa. Positiivisen ja hyvän luottotietoraportin ylläpitäminen on siis välttämätöntä, jos haluat saada lainoja ja luottoja ajoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *