-Viisi vinkkiä luottotietueesi kimalteluun-

By | 18 helmikuun, 2024

Viime

vuosien kovien kiinteistömarkkinoiden ja entistä kovempien työttömyysasteiden jälkeen monet ihmiset ovat kärsineet ikäviä negatiivisia jälkiä luottotietoihinsa. Lue viisi yksinkertaista tapaa hioa luottoa ja nauttia alhaisempien korkojen ja muiden säästöjen eduista.

1. Hanki ilmainen luottoraportti jokaisesta kolmesta suurimmasta luottolaitoksesta. Vaikka saatat kuulla kaikenlaista ”ilmaisten” luottoraporttien mainontaa, vain yksi yhteisö tarjoaa sinulle todella ilmaisia luottoraportteja kerran 12 kuukaudessa. Verkkosivusto, AnnualCreditReport.com, on ainoa tapa mennä Transunioniin, Equifaxiin ja Experianiin saadaksesi ilmaisen vuotuisen luottotietueesi. Et voi saada ilmaista raporttia, jos siirryt suoraan luottotoimiston verkkosivustoille. Muista, että nämä raportit näyttävät kaikki luottohistoriasi, mutta eivät sisällä FICO-pisteitä. Sinun on maksettava maksu saadaksesi pisteet.

2. Tarkista kaikki kuukausittaiset maksutilit ja tiedä, mitkä niistä vaikuttavat luottoosi. Monille ihmisille kuukausittainen laskun maksaminen on jatkuva jongleeraus, ja joka kerta saatat joutua valitsemaan toisen laskun maksamiseksi myöhässä. Luottoraportteja tarkastelemalla näet, mitkä yritykset ilmoittavat viivästyneistä maksuista joka kerta, mitkä ilmoittavat viivästyneistä maksuista vain joskus ja mitkä laskut eivät edes näy luottotietueessasi. Esimerkiksi, ainoa tapa, jolla yleishyödylliset laskut tyypillisesti näkyvät luottotietueessasi, on, jos jätät tilin auki etkä koskaan maksa saldoa. Myöhästyneet maksut, kunhan ne lopulta maksetaan, eivät näy.

3. Tarkista jokainen luottoraporttisi ja etsi virheitä ja tietoja, jotka tulisi poistaa. Jokainen luottotoimisto tallentaa tietosi hieman eri tavalla, ja saatat löytää virheitä yhden toimiston raportista, jotka eivät näy muissa. Sinulla on oikeus kiistää virheet tai tiedot, jotka eivät mielestäsi ole sinun. Joskus toisen perheenjäsenen tiedot voivat helposti sekoittua sinun tietoihisi. Luottoraportit kertovat myös, kuinka kauan tietyt negatiiviset tietueet näkyvät edelleen, ja saatat huomata, että laillinen negatiivinen merkki saattaa kadota tietueestasi noin seuraavan vuoden aikana. Tämä voi auttaa sinua arvioimaan ja suunnittelemaan oikeaa ajoitusta, jos haluat hakea lainaa ja tarvitset parempia luottopisteitä.

4. Opi niin paljon kuin mahdollista laeista, jotka liittyvät luottokorttien saldoihin ja perintätoimiin. Monet luottokorttiyhtiöt tekevät kokoelmansa yrityksille, jotka ovat erikoistuneet palkkaamaan aggressiivisia ihmisiä häiritsemään sinua yrittäessään saada velka takaisin. Nämä keräilijät hyödyntävät sitä tosiasiaa, että suurin osa ihmisistä ei ole tietoinen siitä, mikä on laillista ja mikä ei, keräyspyrkimysten kannalta. Se, että perintätoimistot soittavat sinulle, on tarpeeksi stressaavaa; tiedä oikeutesi ja ymmärrä, kuinka lait suojaavat sinua, kun tilisi on kokoelmissa.

5. Pidä kaikki luottokorttisi saldot alle 30% enimmäisluottorajoistasi. Tämä voi olla vaikeaa, kun maksat velkaa, mutta tee tästä tavoite, kun saat asiat maksettua. Luottotoimistot perustavat luottopisteesi osittain siihen, kuinka paljon käytettävissä olevaa luottoa sinulla on. Miksi? Koska ihmiset, jotka joutuvat taloudellisiin vaikeuksiin, yleensä maksimoivat luottokorttinsa.

Nyt sinulla on aseita arsenaalissasi velkojia vastaan ja mustia jälkiä luottoraportissasi. Suurimmaksi osaksi yllä olevat vaiheet maksavat sinulle vain vähän vaivaa, ja kun luottotietosi on puhdistettu, voit huokaista helpotuksesta. Valitse vain yksi näistä vaiheista ja yritä parantaa luottohistoriaa jo tänään – lompakkosi kiittää sinua siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *