Tietojen palauttamisen komplikaatiot

By | 22 tammikuun, 2024

Tässä artikkelissa puhun useista vaikeuksista aina perusongelmista monimutkaisiin ongelmiin, jotka saattavat tehdä tietojen palauttamisen mahdottomaksi. Puhun myös näiden komplikaatioiden syistä.

Tallennamme tietoja kiintolevyille ja tietokonejärjestelmiin ja olemme aina huolissamme tietoturvastamme. Tietojemme suojaamiseksi käytämme pääsääntöisesti salasanoja. Salasanoissa on useita vakuuksia. On olemassa ammattikäyttöön tarkoitettuja järjestelmiä, jotka käyttävät monimutkaisia ohjelmia tietojen salaamiseen. Tällaista turvallisuutta pidetään korkeimpana. Tavanomaisten käyttäjien salasanojen käyttö perinteisissä käyttöjärjestelmissä on muuttunut ajan myötä. Vanhemmissa käyttöjärjestelmissä, olipa kyseessä Microsoft Windows PC- tai Mac-tietokone, sisältö voitiin lukea offline-tilassa, vaikka käyttäjätilillä olisi salasana. Apple aloitti korkealaatuisen tietoturvan, jonka avulla käyttäjät voivat suojata tietonsa, kun he käyttävät niitä offline-tilassa.

Nykyaikaisista käyttöjärjestelmistä puhuttaessa minun on annettava kunnia Applelle, joka toi suojatun järjestelmän, joka tunnetaan nimellä File Vault. Tämä on sisäänrakennettu ominaisuus heidän nykyaikaisissa käyttöjärjestelmissä, joita käytetään kaikissa MacBook Prossa, iMacissa, MacBook Airissa ja kaikissa muissa Applen tietokoneissa. Tässä järjestelmässä, jos tiedostovarasto on käytössä, tietokone käyttää käyttäjän kirjautumissalasanaa ja salaa tiedot. Tämä on erittäin hyvä ominaisuus, joka on saatavilla kaikissa uusissa käyttöjärjestelmissä kaikissa Macintosh-tietokoneissa, iPadeissa ja iPhoneissa. Windows-järjestelmissä on oma BitLocker-ominaisuus, joka salaa tiedot, jos ominaisuus on käytössä. Salaus on erittäin korkeatasoinen järjestelmä, jonka kanssa ei ole helppo työskennellä ilman asianmukaista tekniikkaa. Salatut tiedot tai salasanat ovat yksi vaikeustaso tietojen haussa. On toinen, jota käsitellään seuraavilla riveillä.

Kun kiintolevy, USB, palvelinasema tai NAS epäonnistuu, meidän on käsiteltävä ensimmäinen suojausrivi, joka on salasana, mutta entä jos kiintolevy epäonnistuu fyysisesti? Tämä on se vaikein. Kun asema eli perinteinen tallennus- tai flash-asema epäonnistuu fyysisesti, tämä voi olla suuri ongelma. Salasanatiedot tallennetaan satunnaisesti kaikkialle käytettävissä olevaan tilaan. Jos alue, johon salasana tai avaintiedot on tallennettu, ei ole käytettävissä, tietojen palauttaminen on mahdotonta, vaikka meillä olisi oikea salasana tai salausavain. Tämä tarkoittaa, että jos joku on salannut salasanan tallennustilassa ja alustaa aseman, tietojen palauttaminen on mahdotonta. Toisaalta tietojen palautus oikeita työkaluja ja tekniikkaa käyttämällä voi olla täysin mahdollista, jos fyysisesti rikkinäinen asema palautetaan kunnolla ja salasanaa käytetään. Usein käyttäjät kokeilevat erilaisia ohjelmia ja yrittävät palauttaa tietoja noudattamalla online-ohjeita. Tämä lähestymistapa aiheuttaa saman tuhon kuin jos joku poistaisi tai alustaisi aseman, jossa on suojattuja tai salattuja tietoja yhdistettynä salasanaan.

On olemassa monia verkkopalveluita ja yrityksiä, jotka väittävät, että heidän tietojenpalautusohjelmistonsa voi korjata minkä tahansa tilanteen. Tämä ei useimmiten pidä paikkaansa. Erilaisten ohjelmistojen kokeileminen, suuremman sisällön kopioiminen asemalle, fyysisesti vaurioituneen aseman käyttäminen turhaan lisää riskiä tietojen katoamisesta pysyvästi. Sillä ei ole väliä, ovatko tiedot suojattuja salasanalla vai ei, erilaisten tapojen kokeileminen ja muiden kokemattomien teknikoiden leikkiä näissä tilanteissa ei ole suositeltu tapa palauttaa tietoja. Kun kyse on tärkeästä tietojen palauttamisesta, on erittäin suositeltavaa tehdä vähän tutkimusta tietojen palauttamisesta, muuten tietojen menettämisen riski pysyy aina korkeana.

Tässä artikkelissa puhuin joistakin tärkeistä seikoista, kun kyse on tietojen palauttamisesta tallennuslaitteista, jotka on suojattu salasanalla ja jotka ovat fyysisesti epäonnistuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *