Tehokkaan riidanratkaisukirjeen kirjoittaminen

By | 23 huhtikuun, 2024

Miten kirjoitan riitakirjeen?

Uskokaa tai älkää, mutta ei ole olemassa vakiolomaketta, jolla riidan voi esittää kolmelle suurimmalle luottotietotoimistolle. Sama pätee perintätoimistoihin. Voit yksinkertaisesti kirjoittaa koneella kirjoitetun, yhden sivun mittaisen kirjeen, joka sisältää seuraavat tiedot.

Nimesi, osoitteesi ja sosiaaliturvatunnuksesi. Liitä mukaan kiistämisesi kohteena olevan tilin nimi ja selitys siitä, miksi se on mielestäsi ilmoitettu väärin. Allekirjoita kirje ja liitä mukaan kopio henkilöllisyystodistuksestasi. Sosiaaliturvakortti, ajokortti tai omalla nimelläsi oleva sähkölasku riittää todisteeksi. Lähetä kopiot. Älä lähetä alkuperäistä.

Mitä terminologiaa minun pitäisi käyttää?

Pohjimmiltaan se on yksinkertaista. Merkitse vain kyseinen tili ja kirjoita riidan syy. Esimerkiksi Searsin tili numero 123456 on ilmoitettu maksuhäiriöiseksi. Minulla ei ole koskaan ollut maksuhäiriöitä kyseisellä tilillä, korjatkaa tämä.

Mitä luottotietoilmoituksessani on, joka kannattaa kiistää?

Laissa säädetään tarkkaan, että kaikki kuluttajilta saadut luottotietoja koskevat riitaisuudet on tarkistettava 30 päivän kuluessa. Jos tiliä ei pystytä tarkistamaan tässä ajassa, se on poistettava. Jos uskot, että luottotietoilmoituksessasi on virhe, sinun on kiistettävä se ja pyydettävä luottotietoyhtiötä tarkistamaan sen oikeellisuus lain mukaisesti. Tämä koskee kaikkia tiedostossasi ilmoitettuja tietoja. Nimi, osoite ja ammattiasema. Sinun pitäisi kiistää kaikki virheelliset kohdat. Anna luottotietoyhtiön tehdä työnsä. Jos et ole varma, onko jokin kohta oikea tai et muista sitä, ole varovainen ja lähetä luottoristiriitakirje.

Kuinka monta kertaa voin kiistää luottotietoilmoituksessani olevan kohdan?

Voit kiistää luottotietoerittelyn useaan kertaan. Luottotietoyhtiöt voivat lähettää sinulle vastauksena jatkuvaan kiistämiseen kirjeen, jossa todetaan, että esität tarpeettomia väitteitä. Luottotietoyhtiöt saavat tehdä näin lain mukaan, jos ne uskovat, että kirjoitat kiistakirjeitä nolataksesi ne. Tämä on yksi luottokorjausyritysten käyttämistä menetelmistä, joilla ne poistavat kohteita luottotietoistasi.

Jos sinulla on vankkaa näyttöä virheen olemassaolosta, sinun on toimitettava todisteet siitä, että peruutettu sekki tai muu tili on maksettu ajallaan tai vaaditulla tavalla. Lähetä kopiot, älä alkuperäisiä.

Kuinka kauan minun on odotettava saadakseni tietää, onko tilini peruutettu?

Lain mukaan luottotietoyhtiöillä on 30 päivää aikaa tarkistaa, että luottotiedostossasi olevat tiedot pitävät paikkansa. Jos tietoja ei voida tarkistaa, eli luotonantaja ei vastaa riitautuspyyntöösi, tili on lain mukaan poistettava.

Tässä aikataulussa on muutamia porsaanreikiä, jotka sinun on syytä tiedostaa. Tärkein katkos 30 päivän vaatimuksessa on se, jos annat hajanaisia tietoja. Saatat esimerkiksi kirjoittaa riitakirjeen ja kaksi viikkoa myöhemmin päättää tehdä uuden riita-asian ja toimittaa juuri löytämäsi asiakirjan, joka tukee asiaasi.

Tämä keskeyttää tutkinnan, jolloin luottotietoyhtiöillä on enemmän aikaa saada tutkimuksensa päätökseen. Jos et lähetä henkilöllisyystodistusta, myös tämä keskeyttää tarkistusprosessin. Lopuksi et välttämättä saa heiltä kirjettä. On tapahtunut kummallisempiakin asioita, ja sinun on suojeltava oikeuksiasi.

Miten voin suojella oikeuksiani?

Lähetä kaikki kirjeenvaihtosi kerralla. Älä lähetä riitaa koskevaa kirjettä ja sitten viikkoa myöhemmin toista kirjettä, jossa sanot, että löysit yhtäkkiä lisää todisteita vaateesi tueksi. Lähetä ne kaikki kerralla.

Toiseksi, lähetä kopiot henkilöllisyystodistuksistasi. Tämä voi olla esimerkiksi sosiaaliturvatodistus, ajokortti, sähköinen lasku jne. Jos et lähetä kopioita, jotka todistavat, että olet se, joka väität olevasi, keskeytämme tutkinnan ja pyydämme näitä asiakirjoja. Älä käytä aikaa enempää kuin on tarpeen.

Kolmanneksi lähetä riitakirjeesi kirjattuna kirjeenä, josta on pyydetty palautuskuitti. Pyydä vastapuolta allekirjoittamaan se, ja kun saat green cardisi takaisin postista, merkitse muistiin päivämäärä, jolloin sait riitakirjeen. Lähetä 30 päivän kuluttua kirje, jossa ilmoitat haluavasi poistaa tilin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *