Pysy kaukana näistä rahoituspalveluista

By | 28 huhtikuun, 2024

Taantuma on täydessä vauhdissa, ja on kiistatonta, että tuhansia työpaikkoja on menetetty, uusia työntekijöitä on palkattu ja nykyisten työntekijöiden palkat on jäädytetty ja että osake- ja asuntomarkkinat ovat usean vuosikymmenen pohjalukemissa. Näiden masentavien uutisten vuoksi on houkuttelevaa etsiä nopeaa käteistä välittömiin taloudellisiin tarpeisiin. Jos olet viime aikoina joutunut kiusaukseen, se ei haittaa – et ole yksin – mutta älä soita ensimmäiseen ilmoitukseen, jonka näet lehdessä. Monet niin sanotut lainanantajat voivat nimittäin ryöstää taskuusi kohtuuttomilla ehdoilla ja koroilla. Tässä on yhteenveto rahoituspalveluista, joita kannattaa aina välttää.

Luottokortilla myönnettävät käteisennakot

Käteisennakko toimii samalla tavalla kuin pankkikortti: vedät korttisi pankkiautomaatilla, syötät salasanasi ja nostat käteistä luottokorttisi liikkeeseenlaskijan asettaman rajan mukaisesti. Se kuulostaa todella helpolta ja kätevältä, mutta se on yksi huonoimmista tavoista saada nopeasti käteistä useista syistä. Ensinnäkin pankkiautomaatilla peritään maksu heti, kun nostat käteistä. Toiseksi sinulle kertyy korkoa kerralla. Toisin kuin useimmilla lainoilla, luottokortilla myönnetyillä käteisennakoilla ei ole lyhennysvapaata aikaa. Kolmanneksi ne eivät ainoastaan veloita aggressiivisia maksuja, vaan niissä on myös erittäin korkea korko, joskus jopa 36 prosentin todellinen vuosikorko. Maksoitpa sitten ajoissa tai et, tällaiset lainat veloittavat kohtuuttomia maksuja ja korkoja, ja sinulla on lopulta vähemmän rahaa taskussa kuin ennen.

Title-lainat

Tämä ei ole yleisin lainanantotapa, mutta todella epätoivoiset ihmiset pitävät sitä aina vaihtoehtona, vaikka ovat täysin tietoisia kaikista haitoista. Jos omistat jotain, jolla on omistusoikeus, voit saada lainaa käyttämällä omistusoikeutta vakuutena. Oletetaan esimerkiksi, että epätoivoinen henkilö ottaa lainaa ja antaa autonsa velkojalle vakuudeksi – suurella todennäköisyydellä hän saa paljon vähemmän kuin auton todellinen arvo, ja korko on korkeampi kuin tavallisessa lainassa. Vielä pahempaa on se, että jos epätoivoinen henkilö menettää auton, velkoja voi myydä sen suoraan, eikä auton alkuperäinen omistaja saa senttiäkään voitosta. Mutta jos velkoja päättää olla myymättä autoa, hän voi mennä oikeuteen ja periä lisää oikeudenkäyntikuluja, koska hänellä on omistusoikeus, ja Yhdysvalloissa omistusoikeus on 9/10 laista. Tämäntyyppisessä lainassa ei todellakaan ole mitään hyvää, ja on parasta välttää sitä loppuelämäksi.

Palkkapäivälainat

Ensi silmäyksellä palkkapäivälainat vaikuttavat hyvältä idealta. Et tarvitse vakuuksia tai luottotietotarkastusta, ja mikä tärkeintä, voit saada haluamasi summan, joka vaihtelee 50 dollarista 3000 dollariin, riippuen palkkakuitissa olevasta summasta. Kun otetaan huomioon nämä tiedot, palkkapäivälainat eivät loppujen lopuksi olekaan niin huonoja – jos käytät niitä vain kerran. Itse asiassa monet ihmiset, jotka päättävät käyttää tätä reittiä, löytävät itseään rahan pyörimisestä yhä uudelleen ja uudelleen yksinkertaisuuden ja välittömän tyydytyksen vuoksi. He eivät kuitenkaan ymmärrä, että korot kasaantuvat, kunnes lainanantaja muuttaa mielensä takaisinmaksusta ja sinulle jää tyhjä lompakko ja satoja tai tuhansia dollareita hallinnollisiin maksuihin ja korkoihin. Kun seuraavan kerran harkitset palkkapäivälainan ottamista, mieti siis uudelleen. On luultavasti parempi lainata lainaa läheiseltä ystävältä tai perheenjäseneltä, vaikka se olisikin hieman noloa. GP.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *