Pörssisijoitusvirheiden välttäminen

By | 30 huhtikuun, 2024

Sijoittamisessa menestyminen vaatii muutakin kuin koulutetun silmän. Jopa kaikkein taloudellisesti taitavimmat ihmiset tekevät virheitä, kun on kyse rahan sijoittamisesta sijoitusvälineisiin varallisuuden kartuttamiseksi. Mutta jos on yksi asia, jonka aika on tehnyt meille, se on antanut meille mahdollisuuden todistaa ihmisten tekemien taloudellisten virheiden kauheat seuraukset. Olemme nähneet lukemattomia esimerkkejä siitä, kuinka sekä miljonäärit että tavalliset sijoittajat ovat menettäneet kaikki rahansa silmänräpäyksessä. Pörssimarkkinat ovat loppujen lopuksi hyvin hankala leikkikenttä. Kuten kaikilla leikkikentillä, jos et ole varovainen, joudut varmasti pulaan. Seuraavassa on kolme suurinta virhettä, joita ihmiset yleensä tekevät osakemarkkinoilla.

Aggressiivinen kaupankäynti

Jos soitat pörssimeklarillesi kerran tai kaksi tunnissa ja tarkistat heidän verkkosivuiltaan osakkeiden arvot ja viimeisimmät osakekaaviot, jotka päivittyvät minuuteittain, sinulla on ongelma. Luet paljon kirjoja osakkeista ja olet vakuuttunut siitä, että tietosi ja intuitiosi auttavat sinua tunnistamaan markkinoiden suunnan ja sen, mitä osakkeita kannattaa ostaa tai myydä, joten teet usein kauppoja. Mutta tuskin tiesitkään, että joka kerta kun teet niin, sinulle aiheutuu paljon kaupankäyntikuluja, kuten veroja, palkkioita ja osto- ja myyntitarjouseroja, jotka vain tuhlaavat aikaasi, energiaasi ja ennen kaikkea rahaa. Ostaisit mieluummin osakkeen, odottaisit ja sitten odottaisit vielä lisää myydäksesi sen, joten rentoudu ja ole kärsivällinen.

Tottelevainen kaupankäynti

Osakkeilla usein käytävä kauppa on virhe sijoittamisessa, mutta niin on myös niiden liian pitkä pitäminen. Warren Buffett, maailman suurin sijoittaja, on harjoitellut tätä käsitettä koko elämänsä ajan, mutta joskus osakkeen pitäminen liian pitkään ei ole viisasta – se on enemmänkin ”ylpeyden” liike kuin viisas sijoitus. Esimerkiksi ostaessasi osakkeen A ajattelit, että sen arvo nousisi ajan mittaan, mutta aika kului ja markkinat osoittivat, että olit väärässä. Nyt olet pulassa: pitäisikö sinun vähentää tappiot ja myydä osake vai myöntää itsellesi, että olit väärässä? Jos päätät pysyä osakkeessa siinä toivossa, että asiat kääntyvät, menetät todennäköisesti koko sijoituksesi. Sijoittamisen maailmassa kukaan ei välitä egostasi – et edes sinä itse. On aina parempi leikata tappiot, kun ne ovat minimaaliset, kuin niellä ylpeytensä ja toivoa parasta.

Sijoittamisen pelko taantuman aikana

Talous liikkuu aina sykleissä. Itse asiassa edellisen lauseen sana ”aina” pitäisi luultavasti muotoilla uudelleen, jotta se olisi painokkaampi. Suhdanteilla tarkoitamme sitä, että aina on taantumavuosia, joita seuraavat nousuvuodet, ja päinvastoin. Tieto siitä, että taantumia seuraa aina elpyminen ja laajeneminen, ei ole mikään syy olla sijoittamatta nykyiseen taantumaan; itse asiassa olisi suuri virhe pysyä poissa osakemarkkinoilta tämänkaltaisen taantuman aikana, koska on monia halvempia sijoituskohteita. Muista, että taantuma on loistava sijoitusmahdollisuus. Tartu siihen, kun se on kuuma. Älä lannistu, kun asiat eivät mene hyvin, äläkä anna yleisön vaikuttaa. Ymmärrä, että ennemmin tai myöhemmin asiat kääntyvät. GP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *