Pidä henkilöllisyytesi turvassa – 3 suurinta identiteettivarkauteen tähtäävää huijausta

By | 6 toukokuun, 2024

Identiteettivarkauksista on tulossa yhä suositumpi aihe kuluttajien keskuudessa kaikkialla maailmassa. Taloudellisen taantuman aikana tapahtuu päivittäin erilaisia huijauksia, joiden tarkoituksena on varastaa yksilön henkilöllisyys ja käyttää hänen luottoa tavaroiden ostamiseen, minkä vuoksi luottotietojen suojaaminen on tärkeämpää kuin koskaan. Alla on kolme suurinta tällä hetkellä tapahtuvaa huijausta ja ohjeet niiden välttämiseksi.

Väärennetyt sähköpostit

Sähköpostiviestit, jotka väittävät olevansa pankista tai muusta rahoituslaitoksesta, voivat olla huijauksia. Viime aikoina on lisääntynyt väärennettyjen sähköpostiviestien määrä, jotka näyttävät olevan peräisin hyvämaineisilta organisaatioilta, mutta ovat todellisuudessa huijareilta, jotka pyrkivät varastamaan henkilöllisyytesi ja luottotietosi.

Voit vahvistaa luottotietojesi suojaa tilaamalla säännöllisesti kopion luottotietoraportistasi ja etsimällä epätarkkoja tietoja. Välttääksesi joutumasta tällaisten huijausten uhriksi sinun tulisi kuitenkin välttää sähköpostiviestien suorien linkkien avaamista. Jos saat pankki- tai PayPal-tililtäsi viestin, jossa pyydetään kirjautumaan tilillesi, kirjoita verkkosivuston nimi uuteen selainikkunaan ja käy tililläsi sitä kautta. Voit myös soittaa laitokseen varmistaaksesi, että tilissäsi todella on ongelma.

Sähköposti tai kirje, jossa kerrotaan, että olet voittanut

Tämäntyyppiset huijaukset ovat yhä suositumpia, koska kuluttajat tarvitsevat epätoivoisesti rahaa. Maailmaa koetellut talouskriisi on tehnyt yhä useammat kuluttajat alttiiksi tällaiselle huijaukselle, jossa väitetään, että on voittanut rahaa sähköpostitse tai tavallisen postin välityksellä.

Kun kuluttajat tallettavat oheisen shekin pankkiinsa tai lähettävät pankkitietonsa sähköpostitse, heidän talous- ja luottotietonsa varastetaan. Jos kuluttaja tallettaa rahat pankkiin ja lähettää osan takaisin huijarille verojen maksua varten, myös nämä rahat menetetään, kun sekki lopulta katkeaa tililtä.

Jos olet joutunut tämän huijauksen uhriksi, tutustu välittömästi identiteettisuojapalveluihin, sillä huijarit yrittävät todennäköisesti käyttää henkilöllisyyttäsi ja luottotietojasi muihin tarkoituksiin.

Väärennetyt työpaikkailmoitukset

Yksi uusimmista huijauksista on väärennetty työpaikkailmoitus. Joku perustaa yksinkertaisen verkkosivuston ja julkaisee työpaikkailmoituksen. Nykypäivän taloudessa monet ihmiset ovat työttömiä, joten he tarttuvat tilaisuuteen saada työtä.

Huijaaja pyytää hakijaa lähettämään sähköpostitse tai faksilla tietoja, kuten pankin tilinumeron maksuja varten sekä kopion ajokortista ja verolomakkeita työ- ja verotustarkoituksiin. Kun kuluttaja on lähettänyt tiedot, yritys ei ota häneen enää koskaan yhteyttä, ja verkkosivusto katoaa muutaman viikon kuluttua.

Luottonsa suojaamiseksi kannattaa aina hakea vain hyvämaineisilta yrityksiltä. Jos verkkosivusto tai yritys on uusi, hae ja välitä arkaluonteisia tietoja vain, jos voit luotettavasti todistaa, että se on paikallinen tai laillinen.

Henkilöllisyyden suojauspalveluja on saatavilla suhteellisen edullisesti, samoin kuin luottotietojen suojauspalveluja. Nämä ratkaisut voivat auttaa pitämään taloudelliset ja henkilökohtaiset tietosi turvassa, vaikka joutuisitkin edellä lueteltujen kaltaisen huijauksen uhriksi. Taloudellisten tietojen ja henkilöllisyyden suojaaminen on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä itsesi hyväksi taloudellisen taantuman aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *