Ovatko luottopisteet yhä merkityksellisiä?

By | 1 huhtikuun, 2024

Luottotietotoimistoja on jo pitkään käytetty osana lainanhakuprosessia. Lainan myöntäjät käyttävät pääasiassa kolmea kriteeriä arvioidessaan hakijan soveltuvuutta lainaan: luottotietojärjestelmän pisteet, lainan maksusuhde tuloihin ja lainan vakuusarvo (jos sellainen on). Viimeaikaisten talousongelmien vuoksi monet ihmiset ovat menettämässä työpaikkansa ja kotinsa, ja heidän luottotietopisteensä laskevat samalla, mutta ovatko nämä pisteet muuttumassa merkityksettömiksi?

Miksi luottotietopisteillä on ollut merkitystä aiemmin?

Luottotiedot eivät korvaa luottotietoja lainojen myöntämisessä. Vaikka kukaan ei pysty lukemaan ajatuksia tai tietämään tulevaisuutta, ihmiset harvoin muuttavat tapojaan. Joku, joka on maksanut velkojaan ja elänyt taloudellisesti vastuullisesti koko elämänsä ajan, todennäköisesti tekee niin jatkossakin. Vastaavasti henkilö, joka on vuosien mittaan säännöllisesti vältellyt näitä velvollisuuksia, todennäköisesti tekee niin jatkossakin.

Ihmisten, joilla on huono tai keskinkertainen luotto, tulisi käyttää nykyistä tilannettaan mahdollisuutena. Kun yhä useammat ihmiset kärsivät huonoista luotoista, ne, jotka pyrkivät parantamaan tilannettaan, pääsevät eteenpäin paljon helpommin kuin aikaisemmin. Jos jotain, hyvät luottotiedot tulevat entistäkin tärkeämmiksi pankkialan taloudellisten vaikeuksien jälkeen. Kun useimmilla ihmisillä on keskinkertaiset pisteet, hyvät pisteet erottuvat edukseen. Kun useimmilla ihmisillä on huonot pisteet, keskimääräiset pisteet erottuvat edukseen. Luottopuolella on enemmän ihmisiä, joilla on huonot luottotiedot kuin koskaan aiemmin viimeaikaisen taantuman vaikutusten vuoksi, ja joillekin tämä on täydellinen tilaisuus parantaa luottotietojaan ja loistaa.

Luottotietotoimistoilla on enemmän vaikutusta kuin lainahakemuksilla.

Kaikki ajattelevat lainavirkailijoita, mutta yhä useammat ihmiset kääntyvät luottotietotoimistojen puoleen saadakseen selkeämmän kuvan henkilön rehellisyydestä. On mahdotonta määrittää, onko joku ”hyvä” ihminen. Moraali on yksilöllistä ja jossain määrin suhteellista. Taloudellinen vastuullisuus sen sijaan on mitattavissa oleva mittari siitä, miten henkilö elää elämäänsä. Henkilöstöosastot turvautuvat luottotietopisteisiin määrittääkseen, onko työnhakijasta rehellinen ja vastuuntuntoinen työntekijä.

Mahdolliset tulevat muutokset

Suuntaus, jonka mukaan henkilön luottotietojen perusteella määritetään, onko henkilö luotettava muilla elämänsä osa-alueilla, jatkuu ja yleistyy. Lyhyesti sanottuna luottotiedot eivät ole vain edelleen tärkeitä, vaan niiden merkitys kasvaa päivä päivältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *