Ovatko henkilökohtaiset luottokorttitietoni turvassa?

By | 22 maaliskuun, 2024

Lähes kaikilla on luottokortti. Käytitpä sitä sitten kuukausittaisten ostosten maksamiseen tai pidät sitä mukana vain hätätapauksia varten, lompakossasi on todennäköisesti ainakin yksi muovikortti. Tiesitkö kuitenkin, että henkilökohtaiset luottokorttitietosi voidaan vaarantaa ja varastaa aivan liian helposti? Se on vain yksi niistä asioista, jotka voivat johtaa identiteettivarkauksiin, petoksiin ja muihin turhauttaviin ja haitallisiin rikoksiin, jotka voivat pilata luottotietosi ja maksaa sinulle paljon rahaa oikeudenkäyntikuluina.

On kuitenkin olemassa keinoja pitää luottokorttitietosi turvassa, jotta ahneilla varkailla ei ole vaikeuksia varastaa henkilötietojasi. Seuraavassa on viisi tapaa, joilla voit suojata tietojasi ja estää identiteettivarkaudet, joita valitettavasti tapahtuu jatkuvasti:

1. Silppua arkaluonteiset asiakirjat sen sijaan, että heittäisit ne roskiin – tämä yksinkertainen toimenpide voi auttaa suojaamaan henkilöllisyytesi pitkälle. Älä tunne, että sinun on investoitava raskaaseen silppuriin ollaksesi turvassa, sillä on olemassa monia pieniä paperisilppureita, jotka eivät ole kovin kalliita ja jotka ovat itse asiassa varsin käteviä.

2. Vältä sosiaaliturvatunnuksesi käyttöä aina kun mahdollista. Sosiaaliturvatunnuksia tulisi käyttää vain silloin, kun se on ehdottoman välttämätöntä, muuten käytä vaihtoehtoisia asiakastunnuksia.

3. Älä jätä korttejasi vartioimatta edes työpaikalla. Joku voi aivan liian helposti ottaa luottokorttisi lompakostasi tai pöytälaatikostasi. Pidä luottokortti aina mukanasi.

4. Pidä silmällä tilinpäätöstietojasi. Kun luottokorttitiliotteesi saapuu postissa, avaa ja lue se heti varmistaaksesi, ettei sinulta ole veloitettu mitään, mitä et ole hyväksynyt. Jos et ole saanut laskua kuukauteen, soita välittömästi luottokorttiyhtiöllesi ja ilmoita, ettet ole saanut laskua.

5. Tee luottokorttisi kirjautumissalasanoista mahdollisimman monimutkaisia äläkä kirjoita niitä ylös! Tämä on yksi niistä asioista, jotka kaikkien pitäisi tehdä. Monet ihmiset valitsevat yksinkertaisia salasanoja, jotta ne olisi helpompi muistaa, mutta tämä tekee hakkerien ja muiden identiteettivarkaiden liian helpoksi selvittää ne tietokoneohjelmien avulla. Jos salasanassasi käytetään isojen ja pienten kirjainten, symbolien ja numeroiden yhdistelmää, tietosi pysyvät turvallisempina.

6. Älä koskaan anna luottokorttitietojasi tai muita erittäin arkaluonteisia henkilökohtaisia tietoja, kuten sosiaaliturvatunnusta, puhelimitse, ellet ole tekemisissä luotettavan yrityksen kanssa ja ellei puhelu ole sinun aloitteestasi.

Nämä ovat vain viisi tapaa, joilla voit suojella henkilötietojasi. Nykymaailmassa huijareiden on aivan liian helppoa varastaa tietojasi ja käyttää niitä omiin ostoksiinsa ja hyötyihinsä. Jos ymmärrät, miten voit suojella itseäsi paremmin, ja teet sen sitten, voit pitää tietosi mahdollisimman turvassa.

Katrina Robinson on vapaa kirjoittaja ja toimittaja Charlestonissa, Etelä-Carolinassa. Hän kirjoittaa monista eri aiheista, kuten terveydestä, muodista, taloudesta ja luottokorteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *