Onko perheesi velkaantunut? Hanki luottoneuvontaa koko perheelle

By | 27 maaliskuun, 2024

Velkaantuminen on asia, joka vaikuttaa koko perheeseesi, ei vain sinuun. Jos tarvitset apua velkojen hallinnassa, harkitse perheen luottoneuvontaa. Puolisosi mukaan ottaminen auttaa teitä hoitamaan kotitaloutenne raha-asioita yhdessä tiiminä, mutta se myös opettaa lapsillesi arvokkaita asioita, jotka auttavat heitä hoitamaan raha-asioita itsenäisesti ja välttämään velkaantumista, kun he ovat vanhempia.

Koskaan ei ole liian aikaista opettaa lapsillesi taloudellista vastuuta.

Luottoneuvonta ei ole vain aikuisille, eikä velkojen hallinnan tarvitse olla tabuaihe lapsille. Kouluikäiset lapset eivät ole koskaan liian nuoria oppimaan budjetin asettamisen ja ylläpitämisen tärkeyttä. Jos he näkevät sinun maksavan kaiken luottokortilla tai ostavan heille mitä tahansa, on mahdollista, etteivät he ymmärrä tai arvosta rahan arvoa. Perheen luottoneuvonta voi auttaa sinua opettamaan lapsillesi rahankäyttöä, säästämistä ja budjetointia tavalla, jonka he ymmärtävät.

Opiskeluun valmistautuvien tai jo opiskelevien teini-ikäisten tulisi oppia seuraamaan kuukausittaisia menoja ja vertaamaan menoja lainojen, stipendien tai osa-aikatöiden kautta saataviin tuloihin. Kuten minkä tahansa budjetin kohdalla, jos kulut ovat suuremmat kuin tulot, on syytä leikata. Opiskelijoiden tulisi myös varoa postitse saamiaan luottokorttitarjouksia. Vaikka tarjous olisikin houkutteleva, korkeakouluopiskelijoiden olisi opittava, että on tärkeää kuluttaa vain rahaa, johon on helposti varaa, eikä turvautua luottokortteihin ja joutua vaarallisen luottokorttivelan kohteeksi.

Kaikenikäisiä lapsia pitäisi opettaa säästämään – kannusta heitä säästämään säännöllisesti nuorempina säästöpossuista vanhempina säästötileihin, jotta he voivat valmistautua elämään lukion tai korkeakoulun jälkeen.

Perheen luottoneuvontapalvelut voivat auttaa kaikkia perheenjäseniä oppimaan, miten budjetoida oikein ja välttää velkaantumista tulevaisuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *