Onko luottoneuvonta ratkaisu velkaantumiseen?

By | 13 toukokuun, 2024

Jos velka on ylivoimainen, kannattaa harkita luottoneuvontaa. Luottoneuvonta saattaa kuulostaa eräänlaiselta terapialta, jonka tarkoituksena on auttaa sinua vähentämään menojasi, mutta suurin osa luottoneuvonnasta kohdistuu olemassa oleviin velkoihin sen sijaan, että se auttaisi sinua selvittämään, miksi jouduit velkaantumaan alun perin. Jotkin voittoa tavoittelemattomat järjestöt tarjoavat velallisille ilmaista talousneuvontaa, ja sinun on osallistuttava luottoneuvontaan ennen konkurssihakemuksen jättämistä.

Mitä on luottoneuvonta?

Luottoneuvonta on edellytys velanhoitosuunnitelmaan liittymiselle. Luottoneuvoja tarkastelee yleensä luottotietojasi ja kokonaisvelkaantumistasi ja keskustelee sen jälkeen vaihtoehdoista, joilla velkasi voidaan ratkaista. Yksi yleinen vaihtoehto velkaongelmien ratkaisemiseksi on velanhoitosuunnitelman tekeminen. Luottoneuvoja neuvottelee sovintoratkaisun kunkin velkojasi kanssa. Maksat sitten luottoneuvojalle kuukausittain yhden palkkion, joka käytetään velkasi lyhentämiseen. Tietyn ajan kuluttua velkasi maksetaan pois. Vaikka käyttäisitkin maksutonta talousneuvontaa, saatat joutua maksamaan velanhoitosuunnitelmaan liittymismaksun.

Miten velkaneuvonta toimii

Saatat miettiä: ”Toimiiko luottoneuvonta?”. Kun menet hyvämaineisen luottoneuvojan luokse, sinulle annetaan useita vaihtoehtoja ja mahdollisuus valita sinulle sopiva suunnitelma. Kun teet suunnitelman ja alat maksaa velkasi pois, saatat tuntea helpotusta, kun ongelmasi alkavat korjaantua. Luottoneuvonta ei estä sinua velkaantumasta tulevaisuudessa, mutta se voi auttaa sinua selviytymään nykyisistä velkaongelmistasi.

Luottoneuvonta ja konkurssi

”Hallituksen vastaus kysymykseen ”toimiiko luottoneuvonta?” on kyllä. Ennen kuin voit hakea konkurssia, sinun on osallistuttava luottoneuvontaan, joka toimii aivan kuten mikä tahansa muu luottoneuvonta. Neuvonantaja tarkastelee tilannettasi ja neuvoo sinua parhaista vaihtoehdoistasi. Jos konkurssi on paras vaihtoehto, hän suosittelee, että haet konkurssia. Muussa tapauksessa hän voi suositella, että ilmoittaudut velanhoitosuunnitelmaan, joka auttaa sinua velkasi hallinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *