Miten sijoittaa viisaasti taantuman aikana

By | 29 huhtikuun, 2024

Nykyään kaikkien huolenaiheena on löytää turvallisin paikka sijoittaa rahansa. Pankit ja osakemarkkinat olivat ennen vastaus, mutta viime vuoden katastrofaalisten tapahtumien jälkeen kukaan ei enää halua sijoittaa rahojaan näihin sijoitusvälineisiin. Ihmiset ovat nykyään hyvin skeptisiä; he haluavat tietää, onko heidän rahamarkkinarahastonsa taattu. He eivät enää maksa varoja 401(k)-järjestelmäänsä, eivätkä he ole kiinnostuneita ryhtymään kiinteistöbisnekseen lähiaikoina. Mitä mieltä näistä argumenteista sitten oletkin, ne ovat totta ja täysin järkeviä. Mutta juuri siksi rohkeille ja uskaliaille sijoittajille on olemassa myös tilaisuuksia vaurastua. Vaikka monet näkevät tämän taloustilanteen uhkana, jotkut näkevät sen mahdollisuutena. Katsotaanpa, mitä nämä rohkeat sijoittajat ajattelevat.

Älä katso vain numeroita

Pörssiarvojen romahtaminen, konkurssit ja työvoiman irtisanomiset eivät ole harvinaista, että sijoittajat kaikkialla vetävät rahansa pois ja piilottavat ne turvalliseen paikkaan. Riittää, kun katsot minkä tahansa sanomalehden tai uutisohjelman liike-elämän osastoa, ja huomaat, että pörssikurssit ovat edelleen laskussa ja että monet yritykset eivät vieläkään tee voittoa. Itse asiassa lähes kaikki osakkeet ovat laskussa, mutta tiedätkö tarkalleen, miksi? Yrityksen tai toimialan syöksyn taustalla olevan koko tarinan ymmärtäminen on todellinen avain siihen, mihin sijoittaa rahansa.

Tarkastellaan esimerkiksi Whirlpool Corporationin tapausta. Yritys on keittiökoneteollisuuden voimanpesä. Se johti markkinoita jonkin aikaa, mutta nyt sen osakekurssi on laskenut noin 64 prosenttia viimeisen vuoden aikana. Kuka tahansa sijoittaja myisi Whirlpoolin osakkeen välittömästi, mutta vain viisaat ja valistuneet jättäisivät sen pois salkustaan. Uusien asuntojen rakentaminen on vähentynyt jyrkästi, ja viimeaikainen luottokriisi on estänyt ihmisiä ostamasta keittiökoneita tai päivittämästä keittiökalusteitaan. Astianpesukoneet ja jääkaapit ovat kuitenkin aina olleet osa ihmisten elämää. Ne ovat ehdoton välttämättömyys jokaisessa kodissa, ja tämä suuntaus jatkuu todennäköisesti vielä pitkään. Jos Yhdysvaltojen talous palaa lähitulevaisuudessa vaurastumaan, Whirlpool Corporation on todennäköisesti jälleen nousussa, joten sijoittaminen tähän yhtiöön on fiksua ja todennäköisesti hyvä sijoitus.

Tee kultapata

Totta puhuen. Osakemarkkinat ovat syöksykierteessä. Vaikka olisit kuinka taitava sijoittamaan osakkeisiin, et tule näkemään voittoja vähään aikaan. Ellet aio lykätä tyydytystä vielä jonkin aikaa, unohda osakemarkkinat. Harkitse sen sijaan sijoittamista kultaan toistaiseksi. Monet talousasiantuntijat uskovat, että kultahyödykemarkkinoille sijoittamalla voi saada paljon voittoja. Historialliset kokemukset osoittavat nimittäin, että kulta on aina ollut erinomainen suoja talouskriisejä vastaan. Tiesitkö, että suuren laman huippuvaiheessa kullan hinta nousi 21 dollarista 27 dollariin unssilta vain yhdessä vuodessa?

Käteinen on kuningas. Se on aina ollut.

Monet ihmiset unohtavat, että heillä on hätärahasto. Kuinka usein kuulet jonkun sanovan: ”Olen sijoittanut kaikki rahani…” tai ”Minulla on kaikki rahani…”? Teoriassa on parempi sijoittaa rahansa sijoituksiin, kuten osakkeisiin tai yritysten joukkovelkakirjalainoihin, kuin pankkiin, joka maksaa hyvin alhaisia korkoja. Mutta tällaisina vaikeina aikoina on paljon parempi, että rahasi ovat helposti saatavilla kuin että ne ovat sidottuina sijoituksiin. Sijoitukset eivät ehkä ole juuri nyt hyviä, mutta voit olla varma, että jonain päivänä ne ovat parempia – niiden on oltava lopulta. GP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *