Milloin saldosiirto tulee voimaan?

By | 21 maaliskuun, 2024

Luottokortit voivat olla hämmentäviä, varsinkin kun on kyse monimutkaisista aiheista, kuten saldonsiirtoluottokorteista. Saldosiirrolla tarkoitetaan sitä, että siirrät velkaa yhdeltä luottokortilta tai lainalta toiselle luottokortille tai lainasaldolle. Yksi syy siihen, miksi saldosiirrot ovat houkuttelevia, on se, että niiden avulla voit yhdistää kaikki velkasi yhdelle luottokortille. Monet luottokorttiyhtiöt käyttävät saldosiirtoja houkutellakseen uusia asiakkaita tarjoamalla erittäin alhaisia vuosikorkoja, kun uudet asiakkaat siirtävät luottokorttivelkojaan. Mutta milloin saldonsiirto todella toimii?

Jos haluat selvittää, onko luottokortin saldonsiirto edullinen juuri sinun tilanteessasi, käytä näitä vinkkejä.

– Selvitä, mitä maksuja saldon siirtämisestä uudelle luottokortille peritään. Jotkin luottokorttiyhtiöt eivät peri maksua saldon siirrosta, mutta tämä on erittäin harvinaista. Saldonsiirtomaksut ovat yleensä 3-5 prosenttia, mikä voi tulla kalliiksi, jos siirrettävää velkaa on paljon.

– Vertaile nykyisen luottokorttisi ja uuden luottokortin, jolle harkitset saldosi siirtämistä, korkokantoja. Jos nykyisen korttisi korkokanta on huomattavasti korkeampi kuin uuden kortin korkokanta, on järkevää siirtää saldosi.

– Selvitä, kuinka pitkä lyhennysvapaa-aika on ennen kuin intro APR -tarjous päättyy, ja kysy, mikä on uusi APR lyhennysvapaa-ajan jälkeen. Mitä pidempi lyhennysvapaa-aika on, sitä parempi tarjous.

– Laske, kuinka paljon korkoa maksat vuosittain nykyisestä korttisaldostasi. Helpoiten se käy, kun katsot viimeisintä tiliotettasi ja etsit maksamasi koron määrän. Kerro se sitten 12:lla. Laske nyt, kuinka paljon korkoa maksat uudesta kortista, ja vertaa näitä kahta. Kumpi maksaa sinulle enemmän?

– Kun otetaan huomioon todellinen vuosikorko, vuosittain maksettava korko ja saldonsiirtomaksut, onko saldon siirtäminen pitkällä aikavälillä järkevää, vai maksaako se sinulle saman verran tai enemmän?

– Tarkista kaikki ennen kuin päätät! Lue kaikki pienellä painettu teksti ja varmista, että ymmärrät sitoumuksen täysin, ennen kuin aloitat saldonsiirron.

– Soita nykyisen luottokorttiyhtiösi asiakaspalveluun, ennen kuin allekirjoitat pisteviivan. Kerro heille, että harkitset saldosiirtoa. Saatat saada alhaisemman vuotuisen luotonkoron. Varo kuitenkin, ettet anna muiden tarjousten houkutella itseäsi. Puhu jatkuvasti korosta.

Jos harkitset luottokortin saldonsiirtoa, pidä mielessä kaikki tässä artikkelissa käsittelemämme asiat. Älä unohda lukea pienellä painettua tekstiä ja tarkistaa kaikki ennen kuin suostut saldonsiirtoon. Tieto on valtaa, ja kun kyse on luotosta ja taloudesta, se on erityisen tärkeää!

Katrina Robinson on freelance-kirjailija ja -toimittaja, joka asuu Charlestonissa, Etelä-Carolinassa. Hän kirjoittaa monista eri aiheista, kuten terveydestä, muodista, taloudesta ja luottokorteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *