miksi vauva ei saa katsoa televisiota

By | 2 joulukuun, 2023

Vauvojen ja pienten lasten televisiokatselu on ollut pitkään kiistanalaista aihetta vanhempien ja asiantuntijoiden keskuudessa. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että vauvojen ja pienten lasten altistuminen television katselulle voi aiheuttaa haitallisia vaikutuksia heidän kehitykselleen. Tästä syystä monien asiantuntijoiden suositus on, että vauvat eivät tulisi altistaa televisiolle lainkaan.

Yksi syy siihen, miksi vauvat eivät saa katsoa televisiota, on se, että heidän aivonsa eivät ole vielä kehittyneet tarpeeksi käsittelemään televisiosta tulevaa visuaalista ja äänellistä informaatiota. Vauvat tarvitsevat paljon vuorovaikutusta aikuisen kanssa kehittyäkseen normaalisti. Television katselu voi viedä aikaa pois tästä tärkeästä vuorovaikutuksesta.

Toinen syy vauvojen televisiokieltoon liittyy tutkimuksiin, jotka ovat osoittaneet, että television jatkuva altistus voi vaikuttaa haitallisesti vauvan aivojen kehitykseen. Näissä tutkimuksissa on havaittu, että liiallinen television katselu voi vaikuttaa vauvan kykyyn keskittyä, oppia uusia asioita ja kehittää kieltä.

Lisäksi on todettu, että lapset, jotka katsovat paljon televisiota varhaislapsuudessa, voivat altistua haitallisille mainoksille ja väkivaltaiselle tai muuten sopimattomalle sisällölle. Tämä voi vaikuttaa heidän käyttäytymiseensä ja asenteisiinsa.

Sen sijaan, että lapset katsoisivat televisiota, asiantuntijat suosittelevat, että vanhemmat viettäisivät aikaa vauvojen kanssa lukien heille, leikkien heidän kanssaan ja puhuen heille. Tämä on tärkeää vauvan kielenkehityksen ja sosiaalisten taitojen kannalta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vauvojen televisiokatselu voi vaikuttaa haitallisesti heidän kehitykseensä. Sen sijaan vanhempien tulisi panostaa aikaansa ja huomionsa vuorovaikutukseen vauvojensa kanssa, jotta nämä voivat kehittyä terveellisesti ja normaalisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *