Luottopisteiden ymmärtäminen ja luottopisteiden nostaminen

By | 24 huhtikuun, 2024

Vaikka puhuisit sujuvasti useita vieraita kieliä, saatat silti joutua kamppailemaan luottotietojesi kanssa. Luottotulostesi symbolit, legendat ja sisäinen kieli voivat olla turhauttavia, mutta sinun ei tarvitse olla kovin huolissasi, sillä se ei tarkoita, ettet ymmärtäisi luottotulostasi.

Jos olet perehtynyt luottokorttiuudistukseen, tai tarkemmin sanottuna luottokorttilakiin, ymmärrät syyn tähän naamiointiin. Luottokorttiyhtiöillä on voittoetua pitämällä kuluttajat pimennossa. Missä muualla sivistyneessä maailmassa ne voivat korottaa korkoja mielensä mukaan ja takautuvasti vain siksi, että kuluttaja maksaa korttinsa päivän myöhässä? Vuosien ajan luotonantajat ja luotonantajat ovat käyttäneet kuluttajia hyväkseen, joten miksi suurimmat luottotietoyhtiöt eivät tee luottotietojen ilmoittamista helpottavista yrityksistä yhtä vaikeita?

Toki niillä ei ehkä ole paljon voitettavaa tulojen kannalta, mutta ajatelkaa, kuinka paljon työvoimaa tarvitaan luottotietoristiriitojen käsittelyyn. Kaikki kuluttajien tai heidän edustajiensa jättämät luottotietoristiriitoja koskevat kirjeet on käsiteltävä 30 päivän kuluessa, ja niillä on 30 päivää aikaa saattaa tutkimus päätökseen tai poistaa kyseinen kohta luottotietoraportista. Kun otetaan huomioon, että luottokorttiyhtiöt toimivat myös luottotietoyhtiöiden asiakkaina ostotietojen muodossa, voit odottaa, että takahuoneen sopimuksia tehdään. Lopputulos on se, että ei ole mitään hyötyä siitä, että kuluttajien on helpompi ymmärtää luottotietojaan.

Luottoraporttien ymmärrettävyyden helpottaminen ei säästä rahaa, itse asiassa se johtaa vain velkojien riitakirjeiden tulvaan. Kuvittele, jos raportointivirheet todella selitettäisiin yksinkertaisella kielellä? Ehkäpä siellä olisi taulukko, jossa luottovirheesi olisivat värikkäin värein. Tiedän, että tämä on toiveajattelua, mutta pointtini on se, että luottoraportin läpikäyminen on vaikeaa, eikä sinun pitäisi hermostua liikaa, jos et ymmärrä, mitä kaikki tarkoittaa. AVAIL Credit Coach tarjoaa muuten helposti ymmärrettävää luottoraporttia. Tutustu siihen verkkosivustollani.

On toinenkin seikkailu, kun on tekemisissä kolmen suuren luottotietotoimiston kanssa. Jos olet hiljattain päättänyt saada ilmaisen luottotietoraportin, joka on lain mukaan pakollinen, haluat ehkä selvittää luottotietosi. Miten voit tehdä riidan ja aloittaa luottotietojen parantamisohjelman, jos et edes tiedä, mikä on pistemääräsi? Ilmainen raportti ei sisällä luottotietopisteitäsi, joten älä mieti asiaa liikaa. Eikö olekin hienoa, että kongressi huolehtii eduistamme? Saako se ihmiset jonottamaan luottotietojaan?

Syy siihen, että luottotietoja ei saa, on puhtaasti taloudellinen: se, että sinulla on oikeus ilmaiseen luottotietoraporttiin, ei tarkoita, että sinulla olisi oikeus ilmaiseen luottotietoon. Ei, sinun on maksettava tästä oikeudesta, ja vaikka jokaisella lainanmyöntäjällä on nämä tiedot, sinun, kuluttajan, on maksettava niistä. Varaudu maksamaan noin 8 dollaria luottotietojen tarkistamisesta verkossa, ja kun saat täydellisen raportin ja pisteet, voit käyttää luottokorjausohjelmaa luottotietojen korjaamiseen.

Kun olet nähnyt luottotietoraporttisi kohokohdat, etsi ilmeisiä virheitä. Aloita nimestäsi. Oletko hiljattain eronnut tai vaihtanut nimeäsi? Etsi osoitteenmuutokset ja varmista, että ilmoitetut tiedot ovat oikeita. Syntymäaikasi, ammattisi, nykyinen asuinpaikkasi jne. ovat kaikki tietoja, jotka on raportoitava tarkasti, sillä kun jonain päivänä haet lainaa, lainanmyöntäjät voivat kieltäytyä antamasta niitä, sillä lainanmyöntäjät haluavat puhtaan luottotietoraportin, jossa on täsmälliset tiedot. Tällaista tapahtuu koko ajan.

Tutustu tileihisi. Jos ymmärrät symboleja ja numeroita, jotka määrittelevät meno- ja maksutottumuksiasi, varmista, että kaikki on oikein. Ilmoitetaanko yli seitsemän vuotta vanhoja tilejä edelleen? Onko sinulla edelleen käytössäsi korkea luottoraja, vaikka olet sulkenut tilin vuosia sitten? Entä tilin tiedot? Jos olet pikemminkin nimenkirjoittaja kuin ensisijainen tilinomistaja, varmista, ettei tämä tieto näy luottoprofiilissasi. Lopuksi on vielä maksuhistoriasi. Kuka on ollut myöhässä, milloin ja miksi? Tarkista kaikkien tiliesi saldot, jotta voit varmistaa, että ne ilmoitetaan oikein.

Riitauta lopuksi kaikki virheelliseltä vaikuttava. Täytä verkkosivuiltani löytyvä riitautuskirje ja noudata ohjeita luottotietoraportin riitautuskirjeen lähettämisestä. Muista, että luottotoimiston tehtävänä on tarkistaa kaikki riitauttamasi tiedot. Tämä on tehtävä 30 päivän kuluessa, joten lähetä riitautuskirje kirjattuna kirjeenä. Jos et saa vastausta annetussa ajassa, lähetä toinen kirje, jossa kiistät perinnän. Onnittelut. Olet nostanut luottopisteitäsi ja olet matkalla kohti säästöjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *