Luottokortin käyttötapa ratkaisee, onko se hyvä ystävä vai hiljainen tappaja.

By | 19 huhtikuun, 2024

Jotkut kutsuvat luottokortteja hiljaisiksi tappajiksi.

Monet ihmiset, joilla on luottokortti, ovat yleensä liikaa velkaantuneita: he käyttävät niitä ostaakseen lähes mitä tahansa, mitä markkinoilla on saatavilla, eivätkä välitä siitä, tarvitsevatko he sitä vai siitä laskusta, jonka he saavat kuukauden kuluttua.

Yhä useammat ihmiset haluavat tehdä ostoksia verkossa, mikä on uskomattoman kätevää. Kun ihmiset ostavat tuotteita PayPalin tai muiden verkkomaksutapojen kautta, he eivät tajua, kuinka paljon rahaa he ovat käyttäneet.

Huomaat, että luottokorteilla on kaikki maailman edut, jos käytät niitä hyvin huolellisesti, mutta sinun ei tarvitse omistaa liikaa luottokortteja, enintään kaksi Master- ja Visa-korttia riittää.

Katsotaan nyt, miten luottokortteja käytetään viisaasti.

1. Suunnittele ostoksesi oikein.

Tee suunnitelma ennen ostosten tekemistä. Varmista, että tiedät, mitä todella tarvitset, ja suunnittele ja budjetoi sitten, mitä tarvitset, jotta voit asettaa ostokset tärkeysjärjestykseen ja hallita velkaantumistasi.

2. Älä käytä luottokorttiasi väärin.

Joissakin tuotteissa voidaan hyväksyä osamaksuja. Voit ostaa tuotteen useammassa osassa, jolloin se tulee halvemmaksi. Luottokortit sopivat parhaiten sellaisten asioiden ostamiseen, joita tarvitset juuri nyt, mutta käteismaksu on kallista.

3. Pidä käteistä mukanasi ja maksa pienemmät tuotteet käteisellä.

Ei ole pahitteeksi käyttää hieman käteistä maksaaksesi muutaman toimistotarvikkeen tai muutaman lautasen, tarjottimen ja keittiövälineen. Jotkut yritykset veloittavat lisämaksuja, jos ylität luottokortillasi sallitun maksimitapahtumien määrän. Varmista, että sinulla on riittävästi käteistä rahaa muita maksuja varten.

4. Kun käytät luottokorttia, tutustu kortin maksuehtoihin ja muista korko, sakot ja maksuehdot. Tämä auttaa sinua laatimaan maksusuunnitelman ja budjetin. Se myös kannustaa sinua käyttämään korttia paljon viisaammin.

Lisäksi, jos huomaat, että tietty luottokortti on epäedullisempi kuin toinen, voit vaihtaa sitä. Jos luulet käyttäväsi rahaa viisaasti ja käytät luottokorttia vain kiireellisiin tarkoituksiin tai ennalta määrättyihin tilanteisiin, mutta sinulla on silti vaikeuksia maksaa kortti pois, on todennäköistä, että luottokortti ei sovi sinulle. Jos mahdollista, yritä neuvotella luottoaikasi uudelleen luottokorttiyhtiön kanssa. Jos se ei onnistu, vaihda sinulle sopivampaan luottokorttiin.

5. Jos kadotat luottokortilla tehtyjen ostosten jäljiltä, lopeta luottokortin käyttö tai peruuta luottokortti. Jos sinun on maksettava jokin asia luottokortilla ja joudut velkaantumaan, lopeta luottokortin käyttö ja maksa jotain muuta. Uuden velan luominen velan maksamiseksi ei ole fiksu tapa käyttää rahaa.

Luottokortit voivat olla erittäin hyödyllinen ystävä. Itse asiassa luottokorttia ei pitäisi pitää ”hiljaisena tappajana”, vaan tapaa, jolla kulutat rahaa. Jos joku tykkää tuhlata rahaa, et voi odottaa, että hänellä on paljon velkaa, jos hän käyttää luottokorttejaan viisaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *