Luo henkilökohtaisen talouden aikajana

By | 30 huhtikuun, 2024

Olet tehnyt kovasti töitä ja ponnistellut ensimmäisestä työpäivästäsi lähtien. Sinut on ylennetty ja palkkasi on noussut. Olet vihdoin saavuttanut himoitun aseman, joka tarkoittaa, että ansaitset nyt enemmän kuin kulutat. Taloudellinen vapaus on aivan nurkan takana, ja koska kulutat itse asiassa enemmän kuin ansaitset, sinulla on nyt mahdollisuus tehdä jotain myönteistä jäljelle jäävillä rahoilla, kuten rakentaa pesämunaa ja maksaa kaikki velkasi pois. Suunnittelitpa sitten sijoittamista tai säästämistä, sinun on noudatettava aikataulua, jotta tiedät, mitä sinun on tehtävä ja miten tehdä se tietyssä ajassa. Kuten missä tahansa aikataulussa, seuraavassa on lueteltu tärkeysjärjestyksessä ne osa-alueet, joihin sinun tulisi keskittyä.

Maksa pois korkeakorkoiset velat

Velkaantuminen ei sinänsä ole tuhoisaa; itse asiassa se auttaa monia ihmisiä vastaamaan kiireellisiin menoihin tai tilapäisiin tarpeisiin. Se, mikä tekee velasta päänvaivaa, on siihen liittyvä korko. Mitä kauemmin velkaantuu, sitä enemmän rahaa joutuu yleensä maksamaan takaisin. Ensimmäinen askel kohti taloudellista vapautta on siis maksaa velkansa pois, erityisesti ne velat, joissa on korkea korko. Tällaisia velkoja on helppo löytää. Sinun tarvitsee vain koota kaikki velkasi, tehdä niistä luettelo ja asettaa ne korkokannan mukaan järjestykseen. Maksat jäljelle jäävillä rahoilla ensin korkeakorkoisimmat velat ja etenet sitten listaa alaspäin.

Maksa muut velat pois

Yritykset ja pienyritykset noudattavat samaa politiikkaa velkojen suhteen, ja olipa kyse lyhytaikaisista tai pitkäaikaisista veloista, ne olisi maksettava pois mahdollisimman pian. Jos voit maksaa kaikki velkasi pois kuukaudessa, sinun kannattaa tehdä niin. Sinun pitäisi tarkastella henkilökohtaista talouttasi samalla tavalla – velka ei ole koskaan ystäväsi, kun on kyse talouden hallinnasta. Jos sinulla on velkaa, älä lykkää sitä, vaan maksa se pois. Vaikka velkasi korko olisi alhainen tai sitä ei olisi lainkaan, ota velan hoitaminen etusijalle, sillä on hyväksi tunne- ja mielenterveydellesi tietää, että olet velaton.

Luo säästötili

Aluksi aseta sivuun vähintään 10 prosenttia tuloistasi joka palkalla, ja jos teet jo niin, lisää säästämisastettasi. Kymmenen prosenttia voi tuntua pieneltä summalta, mutta jos pysyt tässä askeleessa, hämmästyt, kuinka suureksi säästötilisi on kasvanut viidessä vuodessa. Lisäksi vuosien varrella säästämiäsi rahoja voit käyttää sijoitussalkun rakentamiseen. Joillekin ihmisille säästäminen ja eläkesuunnittelu eivät vain riitä. Jos olet yksi heistä, sinun on rakennettava sijoitussalkku kasvattaaksesi varallisuuttasi. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa kuin säästötilin perustaminen?

Suunnittele eläkettä varten

Jos työnantajasi ei tarjoa 401(k)-järjestelmää, käy paikallisessa pankissasi ja perusta sellainen heti. Eläkkeelle siirtymisen suunnittelu on erittäin tärkeää, koska tulot ovat väliaikaisia. Kun lähdet yrityksestä, palkkasi lähtee mukanasi. Jotta voit lieventää tulojen äkillistä laskua, sinulla olisi oltava eläkesuunnitelma, kuten 401(k) tai henkivakuutus. GP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *