Kuluttajat etsivät yhä useammin luottokorttivelkaratkaisuja.

By | 22 huhtikuun, 2024

Vaikka useimmat amerikkalaiset ovat tietoisia kolmesta suositusta velkaratkaisusta – velkojen vakauttaminen, velkajärjestely ja konkurssi – he eivät täysin ymmärrä niitä. Valitettavasti monet amerikkalaiset ovat aiemmin holtittomasti hakeneet konkurssia tutkimatta vaihtoehtoja luottokorttiveloille. Konkurssilainsäädäntö on kuitenkin muuttunut viimeisten 20 vuoden aikana, eikä veloista pääse enää yhtä helposti eroon hakemalla konkurssia.

Luottokorttiveloista on itse asiassa tulossa epidemia Yhdysvalloissa, ja suorana seurauksena ihmiset, joilla on vaikeuksia velkojensa hallinnassa, hakevat ammattiapua. Moni saattaa yllättyä, mutta luottoneuvontapalvelut voivat itse asiassa tarjota velkaratkaisuja, joilla veloista pääsee eroon lyhyemmässä ajassa kuin muilla menetelmillä.

Velkojen vakauttaminen on yksi suosituimmista velkojen vähentämisratkaisuista. Velkojen vakauttamisen suurin etu on se, että se ei järjestele vain takaisinmaksujasi vaan myös velkasi uudelleen. Useat velat yhdistetään yhdeksi velaksi, jonka lyhennykset ovat räätälöityjä. Velkojen konsolidointipalveluja tarjoavat yritykset pyrkivät pääsemään lainanantajien kanssa sopimukseen, joka hyödyttää sekä lainanantajaa että velallista. Hyvä velkaneuvontayritys voi myös neuvotella koronalennuksista ja pidennetyistä takaisinmaksuehdoista. Vaikka velkasumma pysyy samana, velkojen yhdistäminen ja se, että velka maksetaan vain yhdelle lainanantajalle, helpottaa kuluttajia maksamaan suurimman osan tai kaikki velkansa pois yleensä tietyn ajan kuluessa. Ne, jotka ovat asianmukaisesti motivoituneita, voivat palata tuttuun elämäntyyliinsä.

Velkasaneerausyritykset puolestaan pyrkivät vähentämään kokonaisvelkaa. Onnistunut velkajärjestely voi vähentää kokonaisvelkaa jopa 50 prosenttia, jolloin kuluttajien on helpompi maksaa velkansa pois ja päästä veloista.

Realistisesti ajatellen lainanantajat ovat yleensä kiinnostuneita löytämään ratkaisun ilman, että velka luovutetaan perintätoimistolle. Ne pääsevät mieluummin neuvotteluratkaisuun ja jatkavat kuukausittaisten lyhennysten maksamista, vaikka se merkitsisi pientä tappiota tai voiton pienentämistä (alhaisempi korko). Velkajärjestelyasiantuntijoilla on yleensä olemassa olevat suhteet useimpiin suurimpiin luotonantajiin, ja heillä on neuvottelutaitojen koulutus.

Nyt kun tiedät, mitä velkojen vakauttaminen ja velkajärjestely ovat, se voi kuulostaa hyvin helpolta, mutta hyvän velkajärjestelyyrityksen löytäminen voi olla haastavaa. Kun niin monet ihmiset etsivät velkaneuvontapalveluita, on olemassa huijausten riski. Jos olet velkatilanteessa, johon sinulla ei ole varaa, huolellinen etsintä auttaa sinua – muista, että olet jo valmiiksi taloudellisesti epävarmassa tilanteessa ja väärän askeleen ottamisella voi olla tuhoisia seurauksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *