Kuinka tarkistaa todelliset luottotietosi

By | 24 maaliskuun, 2024

Viime vuosina luottopisteiden tärkeydestä on kerrottu julkisuudessa yhä enemmän. Televisiomainoksissa kerrotaan, että on tärkeää tietää luottopistemäärät monissa tilanteissa, kuten autoa tai asuntoa ostaessa, isoja hankintoja tehdessä jne. Ei siis ihme, että ihmiset ovat aiempaa pakkomielteisempiä luottopisteiden suhteen. Ihmiset käyvät verkkosivustoilla katsomassa luottopisteitään ja tekevät päätöksiä niiden perusteella.

Mutta mitä tapahtuu, jos saamasi luottopisteet eivät olekaan sinun?

Hiljattain raportoitiin, että FreeCreditReport.com, yritys, joka julkaisi mainoksen, jossa bändi soitti mieleenpainuvaa jingleä siitä, miten tärkeitä luottopisteet ovat, antoi asiakkaille väärän luottopisteen. Sen sijaan se antoi asiakkaille luottotietotoimisto Experianin kutsuman ”PLUS-luottopistemäärän”. Huono uutinen on se, että luotonantajat eivät käytä PLUS-pistemääriä, vaan FICO-pistemääriä.

Jos haluat välttää väärän luottopistemäärän saamisen tai joutumisen muihin ikäviin tilanteisiin, noudata seuraavia vinkkejä.

– Lue kaikki pienellä painettu teksti ennen maksutietojen lähettämistä. Et halua tahattomasti tilata kuukausipalvelua, joka veloitetaan luottokortiltasi joka kuukausi.

– Huomaa, että monet yritykset väittävät tarjoavansa luottotietopisteitäsi ilmaiseksi, mutta todellisuudessa ne tarjoavat vain luottotietoraportin. Varmista, että tutkit kaikki tietyn yrityksen väitteet, jotta ymmärrät täysin, mitä saat sopimuksesta irti.

– Vältä luottotietojesi tarkistamista lainan tai lainanantajan verkkosivuston kautta – luottotietojesi tarkistaminen tämäntyyppisten yritysten kautta merkitään ”kovaksi tiedusteluksi”, ikään kuin laina tai lainanantaja tarkistaisi luottotietojasi suoraan. Luottotietojesi tarkistaminen tämäntyyppisten yritysten kautta liian usein aiheuttaa todennäköisesti luottotietojesi laskun.

Seuraavassa on muutamia sivustoja, jotka tarjoavat FICO-tuloksesi maksua vastaan:

– Equifax – 15,95 dollaria

– myFICO – 15,95 dollaria tai 47,85 dollaria kaikkien kolmen viraston tuloksista.

Jos olet maksanut luottotiedoista, mutta ne eivät ole niin hyvät kuin odotit tai toivoit, älä huoli. Voit tehdä asioita, joilla voit parantaa luottopisteitäsi. Tässä on muutamia tapoja

– Maksa laskut aina ajallaan. Yhdenkin päivän myöhästyminen voi vaikuttaa kielteisesti luottokelpoisuuteesi.

– Ota lainaa tai käytä luottokorttia. Se saattaa kuulostaa kielteiseltä, mutta jos pystyt maksamaan ajallaan sen sijaan, että maksat vain vähimmäismäärän joka kuukausi, se voi auttaa sinua rakentamaan luottoa.

Nyt kun tiedät, miten havaitset vilpillisen luottotiedon ja miten voit parantaa huonoja luottoja, olet valmis saamaan tietoa ja ottamaan taloudellisen tulevaisuutesi hallintaasi.

Katrina Robinson on freelance-kirjailija ja toimittaja, joka käsittelee erilaisia taloudellisia aiheita, kuten parhaita 0 % APR-luottokortteja, saldonsiirtokortteja ja luottokorttipalkkiotarjouksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *