Kuinka käyttää vakuudellista luottolimiittiä yrityksesi hyväksi?

By | 17 maaliskuun, 2024

Useimmat yrityksen omistajat joutuvat käyttämään jonkinlaista lainanottoa pitääkseen yrityksensä pystyssä ja kattaakseen säännölliset ja odottamattomat kulut. Ja lähes kaikki yrityksen omistajat joutuvat lainaamaan silloin, kun he ovat vasta aloittamassa toimintaansa eikä heillä ole vielä pääomaa käynnistyskuluihin. Monet yrityksen omistajat harkitsevat luottokortteja tai yrityslainoja näitä kuluja varten, mutta vakuudellinen luottolimiitti voi olla paljon parempi vaihtoehto.

Vakuudellinen luottolimiitti on lainatyyppi, jossa lainanottaja antaa jotain arvokasta vakuudeksi siltä varalta, että lainanantaja laiminlyö lainanmaksun. Jos yrityksen omistaja on myös asunnon omistaja, hän voi käyttää kotiaan vakuutena hankkimalla vakuudellisen luottolimiitin kotiaan vastaan. Tämä voi olla riskialtista, koska yrityksen omistajan koti voi olla vaarassa, jos yritys epäonnistuu, mutta se voi olla myös järkevä vaihtoehto yrityksen perustamiseen.

On kuitenkin paljon ihanteellisempaa, jos yrityksen omistaja omistaa rakennuksen, jossa yritys toimii: hän voi ottaa kiinnityksen tätä rakennusta vastaan, eikä yrityksen omistajan koti ole vaarassa.

Vakuudellinen luottolimiitti voi olla myös loistava vaihtoehto sellaisille yrityksen omistajille, jotka tarvitsevat aina käteistä rahaa kulujen maksamiseen, mutta eivät halua käyttää yritysluottokorttia. Jopa yritysten omistajille suunnatuilla luottokorteilla on erittäin korkea korko, joten ne eivät koskaan säästä yrityksen omistajalle rahaa.

Vakuudellinen luottolimiitti toimii hyvin samankaltaisesti kuin luottokortti, yrittäjien on maksettava vain korkoa joka kuukausi, mutta heillä on käteistä rahaa käytettävissään aina, kun he sitä tarvitsevat. Korko on kuitenkin paljon alhaisempi, ja laina on helpompi maksaa nopeasti takaisin.

On erittäin tärkeää miettiä, mihin käytät luottolimiittiä, käytätkö sitä kodin tai toimistorakennuksen ostamiseen vakuudeksi. Lisävarojen käyttäminen toisen auton ostamiseen tai perheen lomamatkoihin on vastuuton tapa käyttää sitä, mutta sen käyttäminen työntekijöiden palkkaamiseen tai vanhojen laitteiden korvaamiseen ei ole.

Yritysluottolimiittiä tulisi aina käyttää vain yritystarkoituksiin, jotta voit sijoittaa rahat takaisin yritykseesi ja saada tuottoa sijoituksellesi. Se myös varmistaa, ettei henkilökohtainen elämäsi kärsi, jos yrityksesi epäonnistuu tai et pysty maksamaan lainaa takaisin.

Luottolimiitti voi olla ratkaisu sekä pienille että suurille yrityksille, olitpa sitten vasta avaamassa ovia tai toiminut yrityksessäsi vuosikymmeniä. Mutta kuten kaikkia muitakin yritystäsi koskevia päätöksiä, sinun tulisi suhtautua niihin liiketoimintapäätöksenä ja tehdä yrityksesi kannalta paras päätös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *