Kuinka käyttää turvattua luottolimiittiä yrityksellesi

By | 18 helmikuun, 2024
Useimpien yritysten omistajien on käytettävä jonkinlaista lainanottoa ylläpitääkseen liiketoimintaansa ja täyttääkseen säännölliset kulut sekä yllättäen tulevat kulut. Ja lähes kaikkien yritysten omistajien on lainattava, kun he ovat vasta aloittamassa yritystään, eikä heillä ole vielä pääomaa aloituskustannuksiin. Vaikka monet yritysten omistajat harkitsevat näitä kuluja varten esimerkiksi luottokortteja tai yrityslainoja, vakuudellinen luottoraja voi olla paljon parempi vaihtoehto.

Vakuutettu luottolimiitti on laina, jossa lainanottaja asettaa jotain arvokasta vakuudeksi, jos hän laiminlyö lainan. Jos yrityksen omistaja on myös asunnonomistaja, hän voi käyttää kotia vakuudeksi ottamalla siitä vakuudellisen luottorajan. Se voi olla riskialtista, koska yrityksen omistaja voi vaarantaa kotinsa, jos yritys epäonnistuu, mutta se voi olla myös kohtuullinen vaihtoehto saada yritys käyntiin.

Se on kuitenkin paljon ihanteellisempaa, jos yrityksen omistaja omistaa rakennuksen, josta yritys toimii. Tälle kiinteistölle voitaisiin ottaa vakuudellinen luottoraja, eikä yrityksen omistajan koti olisi koskaan vaarassa.

Turvatut luottolimiitit voivat olla myös hyviä vaihtoehtoja yritysten omistajille, joilla on oltava käteistä käytettävissä koko ajan kuluihin, mutta eivät halua käyttää yritysluottokorttia näihin kuluihin. Luottokorteilla, jopa yritysten omistajille suunnatuilla, on erittäin korkea korko, eivätkä ne koskaan säästä yrityksen omistajan rahaa.

Vakuutettu luottoraja toimii hyvin paljon kuin luottokortti, ja omistajan on maksettava korot takaisin vain joka kuukausi, mutta hänellä on käteistä käytettävissään aina kun sitä tarvitaan. Korko on kuitenkin paljon, paljon alhaisempi ja laina on helpompi maksaa nopeasti pois.

Riippumatta siitä, mihin käytät luottorajaa ja käytetäänkö kotiasi tai toimistorakennustasi vakuudeksi, on erittäin tärkeää, että harkitset, mihin käytät luottolimiittiäsi. Käytettävissä olevan ylimääräisen rahan käyttäminen toisen auton ostamiseen tai perheen ottamiseen lomalle on vastuuton tapa käyttää ylimääräisiä varoja; mutta sen käyttäminen työntekijöillesi maksamiseen tai vanhojen laitteiden korvaamiseen ei ole.

Liiketoimintalinjoja tulisi aina ottaa vain liiketoimintatarkoituksiin. Tämä varmistaa, että laitat rahat takaisin yritykseesi ja että todennäköisesti voitat sijoituksesta. Se varmistaa myös, että jos yrityksesi epäonnistuu tai et pysty maksamaan lainaa takaisin, henkilökohtainen elämäsi ei kärsi siitä.

Luottoraja voi olla vain vastaus pienille ja suurille yrityksille, olivatpa ne juuri avanneet ovensa tai olleet auki vuosikymmenien ajan. Mutta aivan kuten kaikki muutkin päätökset, joita teet yrityksellesi, sinun on tarkasteltava sitä liiketoimintapäätöksenä – ja tehtävä se, mikä on parasta yrityksellesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *