Korkean turvatason luottokortit: mitä sinun on tiedettävä

By | 23 maaliskuun, 2024

Luottokorttipetokset ja identiteettivarkaudet yleistyvät, joten luottokorttien turvallisuus on kuuma aihe. Tiesitkö, että sirua ja PIN-koodia käyttäviä huipputurvallisia kortteja on ollut Euroopassa käytössä jo pitkään? Myös monet Aasian ja Etelä-Amerikan maat käyttävät niitä, ja myös Kanada on siirtymässä siru- ja PIN-tekniikkaan näissä korteissa. Tiesitkö, että se on tulossa Yhdysvaltoihin? Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä huipputurvallisista luottokorteista.

Yleisin luottokorttityyppi Yhdysvalloissa käyttää magneettijuovatekniikkaa, joka on valitettavasti suhteellisen helppo kloonata. Tämä johtaa luottokorttipetosten lisääntymiseen. Siru- ja PIN-kortit, jotka tunnetaan myös nimellä EMV-kortit (Europay, Mastercard, Visa) tai korkean turvallisuuden kortit, ovat kuitenkin paljon turvallisempia.

Rahoitusyhtiöt Wells Fargo ja JPMorgan Chase tekevät kovasti töitä, jotta siru- ja PIN-tekniikka saataisiin Yhdysvaltoihin, mikä voisi vähentää luottokorttipetoksia merkittävästi. Korkean turvatason korttien ensimmäinen käyttöönotto alkaa noin 15 000:lla Wells Fargon kanta-asiakkaalla ja joillakin JPMorgan Chasen asiakkailla myöhemmin tänä kesänä.

Tämä on ratkaisu kanta-asiakkaille, koska magneettijuovaisia luottokortteja ei hyväksytä monissa kauppiaissa maissa, jotka ovat ottaneet käyttöön siru- ja PIN-tekniikan. (On totta, että Visa-, American Express- ja MasterCardin myöntämiä yhdysvaltalaisia kortteja pitäisi käyttää ulkomailla, mutta voi olla vaikeaa löytää paikkoja, jotka hyväksyvät magneettijuovaiset luottokortit.). Magneettikortteja ei voida enää hyväksyä ulkomailla, minkä vuoksi tämä siirtyminen Yhdysvalloissa on tärkeää. Se tarjoaa Yhdysvalloille myös tilaisuuden kokeilla tekniikkaa ja nähdä, miten se vaikuttaa luottokorttipetosten määrään.

Mikä siis on huipputurvallinen luottokortti ja miten se toimii?

Magneettijuovaisilla luottokorteilla kauppiaiden on luotettava siihen, että korttia käyttävä henkilö on todellinen kortinhaltija, ja kortinhaltijoiden on luotettava siihen, että kauppiaat eivät käytä heidän luottokorttitietojaan petollisiin tarkoituksiin. Siru- ja PIN-korttien avulla henkilökohtaiset luottokorttipetokset vähenevät kuitenkin huomattavasti. Kuitin tai sähköisen allekirjoitusrivin allekirjoittamisen sijasta skannaat huipputurvallisen luottokortin sirun ja syötät PIN-koodin aivan kuten pankkiautomaatti- tai maksukorttiostoksilla.

Siru- ja PIN-tekniikka saattaa aluksi vaikuttaa hieman monimutkaiselta tai vaikeasti ymmärrettävältä, mutta kuten huomaat, se on melko yksinkertaista. Magneettijuovakortit vaativat allekirjoituksen, mutta siru- ja PIN-kortit vaativat kortinhaltijaa syöttämään oikean PIN-koodin – yksinkertaisempaa ja turvallisempaa se ei ole (ainakaan toistaiseksi)!

Katrina Robinson on freelance-kirjailija ja -toimittaja, joka käsittelee erilaisia taloudellisia aiheita, kuten parhaita 0,5 %:n APR-luottokortteja, saldonsiirtokortteja ja luottokorttipalkkiotarjouksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *