kievin kana pakaste

By | 21 lokakuun, 2023

Kievin kana on herkullinen ja suosittu ruokalaji, joka valmistetaan paneroimalla ja paistamalla kananpaloja. Sen alkuperäinen resepti juontaa juurensa Ukrainaan, jossa ruokalajin tarina sai alkunsa. Kievin kanaa on myös hieman muunneltu eri kulttuureissa, joten sen reseptit vaihtelevat hieman maittain.

Perinteisesti Kievin kana valmistetaan leikkaamalla kananrintafileet nauhamuotoon ja täyttämällä ne voiseoksella, jossa voi on maustettu valkosipulilla, tillillä ja sitruunalla. Tämän jälkeen kanapalat kääritään rullalle, jotta voi säilyy kanan sisällä. Kanarullat paneroidaan yleensä ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Lopuksi ne paistetaan voissa kullanruskeiksi ja tarjoillaan esimerkiksi perunamuusin ja keitettyjen kasvisten kanssa.

Kievin kanaa on helppo valmistaa myös pakastekanasta, mikä helpottaa ruoanlaittoa arjen kiireessä. Pakastekanan käyttäminen ei vaikuta ruoan makuun tai koostumukseen, joten se on hyvä vaihtoehto tuoreen kanan sijaan. Pakastekanan etuna on myös, että se säilyy pidempään ja on aina käden ulottuvilla, kun tarve ruoanlaitolle ilmaantuu yllättäen.

Kievin kana on suosittu ruokalaji, koska se yhdistää herkullisen maun ja mielenkiintoisen tekstuuriyhdistelmän. Rapea panerointi yhdistyy meheviin kanapaloihin, kun leikkaa kanaa auki, valkoinen ja kultainen voi valuu lautaselle ja täydentää ruoan makunautinnon. Voimakas valkosipulin, tillin ja sitruunan maku täydentää täydellisesti kanan makua, jolloin jokainen suupala on täynnä makua ja nautintoa.

Kievin kana on myös monipuolinen ruokalaji, jota voi tarjoilla erilaisten lisukkeiden kanssa. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi perunamuusin, riisin, pastan tai uunijuuresten kanssa. Lisäksi sen päälle voi ripotella esimerkiksi parmesaanijuustoa tai tuoretta tilliä, jolloin ruokalaji saa vielä lisää makua ja ulkonäköä.

Kaiken kaikkiaan Kievin kana on herkullinen ruokalaji, joka tarjoaa maistuvaa vaihtelua ruokapöytään. Se on helppo valmistaa, ja pakastekanan käyttäminen tekee siitä vieläkin helpompaa. Kievin kana on ruokalaji, joka varmasti ilostuttaa jokaisen kanan ystävän makunystyröitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *