Käytännön neuvoja luottokorttivelan vähentämiseksi

By | 19 huhtikuun, 2024

Jos olet kuten miljoonat amerikkalaiset ja sinusta tuntuu, että sinulla on liikaa velkaa, ole rohkea. Et ole yksin, ja on olemassa keinoja päästä pois veloista. Itse asiassa luottokorttivelkojen vähentäminen ei ole unelma, vaan helppoa todellisuutta.

Nykyään tyypillisellä velkaantuneella amerikkalaisella on yli 12 000 dollaria luottokorttivelkaa (tähän summaan ei tietenkään sisälly asuntolainoista, autolainoista ja muista lainoista aiheutuvaa velkaa). Monille tämä ei ole mikään huolenaihe, mutta suurin osa ihmisistä kokee velkamääränsä ylivoimaiseksi, ja hyvästä syystä. Velkojen hallinnan ja poistamisen oppiminen on askel kohti taloudellista vapautta velattomana kristittynä, ja sen useimmat meistä haluavat saavuttaa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme useita ratkaisuja luottokorttivelan vähentämiseksi, joista osa ei ehkä ole vaihtoehto, ja osa voi tuntua siltä, että voit tehdä jotain.

1) Ostotottumukset

Jos haluat vähentää luottokorttivelkaasi, sinun on lopetettava luottokortin käyttäminen ostoksiin, ja se on vaikeaa. Maksat luultavasti osan laskuistasi luotto- tai pankkikortillasi, ja yrität luultavasti uskotella itsellesi, että teet sen ”palkkioiden”, kuten hotellikrediittien tai lentomailien, vuoksi. Mutta jos luottokortin käyttäminen näihin tarkoituksiin kasvattaa velkasaldoasi, sinun on löydettävä toinen tapa maksaa. Lopeta luottokorttisi automaattiset maksut ja käytä sen sijaan pankkikorttia tai shekkiä.

Monet ihmiset maksavat asioita luottokortillaan hyvällä aikomuksella maksaakseen ne pois, kun lasku tulee, mutta sitten he lankeavat siihen ansaan, että heillä ei ole käteistä rahaa, kun lasku tulee, joten he maksavat minimimaksun ja luottokorttisaldo kasvaa edelleen.

Jos haluat vähentää luottokorttivelkaasi, sinun on tietysti pyrittävä vähentämään velkaasi, mutta se ei onnistu ilman, että alun perin yrität vähentää kulutustasi.

Kun olet lakannut käyttämästä luottokorttia maksuihin ja toimintoihin, jotka olet tottunut maksamaan luottokortilla, sinun on lakattava käyttämästä luotto- tai pankkikorttia harkinnanvaraisiin menoihin. Toisin sanoen, jos sinulla on vähän käteistä ja haluat lähteä matkalle ja sinun on otettava esiin luottokortti maksaaksesi sen, älä lähde. Luovu ulkona syömisestä äläkä osta uusia kenkiä, joita et oikeasti tarvitse.

Jos velkojen vähentäminen on ensisijainen tavoite, uhraukset ovat sen arvoisia.

2) Poista velka

Kun olet saanut menosi kuriin, sinun on aloitettava velkojen hoitaminen. Jos maksat vain vähimmäismaksut, et ole edistynyt tarpeeksi. Rahoitusasiantuntijat sanovat, että jos maksat joka kuukausi 2 prosenttia velkasaldostasi (vähimmäismaksu on yleensä noin 2 prosenttia velkasaldostasi), 1 000 dollarin velan maksaminen voi kestää jopa 22 vuotta!

Kaksinkertaistamalla kuukausittaisen vähimmäismaksun, voit lyhentää kokonaismaksuaikaa 22 vuoden sijasta 11 vuoteen.

Velkojen maksaminen voi tuntua pelottavalta, mutta kun näet luottokorttisaldosi pienenevän, motivoidut jatkamaan maksamista.

Jos sinulla on varaa maksaa ylimääräisiä summia, kannattaa keskittyä yhteen velkaan kerrallaan. Jos sinulla on useampi kuin yksi lasku lyhennettävänä tai maksettavana, tässä on muutama vinkki, joiden avulla saat saldosi pienemmäksi:

* Keskity maksamaan lisämaksuja yhdestä laskusta tai luotto-/velkakortista kerrallaan ja maksa muista laskuista vain vähän.

* Jos saat ylimääräistä rahaa, kuten veronpalautuksen tai hyvityksen, käytä sitä yhteen laskuun, jonka kanssa työskentelet.

* Lisää joka kuukausi niin paljon rahaa kuin mahdollista kortille, jota maksat pois. Voit suorittaa useamman kuin yhden maksun kuukaudessa. Määritä tilisi verkossa, jotta voit maksaa nopeasti ja helposti sekkitililtäsi.

* Etsi tapoja ansaita lisärahaa tiukasti velkasi maksamiseen. Järjestä autotallimyyjäiset, tai jos olet todella tosissasi, hanki osa-aikatyö pizzojen jakajana tai toimi tarjoilijana.

Mitä enemmän maksat velkaa pois velka toisensa jälkeen, sitä paremmin hallitset raha-asioitasi ja sitä nopeammin vähennät velkaasi, kun käytät rahat, joita sinulla ei enää ole, olemassa oleviin velkoihin. Tätä kutsutaan ”velkojen lumipallo”-menetelmäksi velkojen takaisinmaksussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *