Kätevä vai kallis? Luottokorttien piilotettujen maksujen arviointi

By | 1 toukokuun, 2024

Useimmilla ihmisillä on nykyään luottokortti, koska se on kätevin tapa maksaa tavaroista ja palveluista. Monille kortinhaltijoille se on kuitenkin myös kallein tapa maksaa, tajusivat he sen tai eivät.

Tässä artikkelissa kerromme piilomaksuista, joita maksat kortin myöntäneelle korttiyhtiölle. Monet ihmiset eivät ole tietoisia näistä maksuista, mutta ne voivat nousta satoihin dollareihin vuodessa. Jos tiedät, mitä varoa, monet näistä maksuista voidaan välttää, ja voit säästää rahaa.

Yksi näistä piilokustannuksista on maksuvapautusajan ylittämiseen liittyvät kustannukset. Ennen lyhennysvapaat jaksot olivat 30 päivää, ja jos maksoit saldosi pois tuossa ajassa, sinun ei tarvinnut maksaa korkoa saldostasi, mutta nämä jaksot lyhenevät koko ajan.

Pankit ja muut luottokorttien myöntäjät ovat lyhentäneet lyhennysvapaata aikaa jopa 20 päivään.Jos käytät edelleen 30 päivän lyhennysvapaata aikaa, menetät luultavasti paljon rahaa korkomaksuina huomaamattasi. Jotkin yhtiöt ovat jopa luopuneet lyhennysvapaasta ajasta kokonaan, joten alat maksaa korkoa siitä hetkestä lähtien, kun käytät korttia!

Lue aina sopimuksesi pienellä painettu teksti, jotta näet, kuinka pitkä lyhennysvapaa aika on sallittu. Jos se on liian lyhyt tarpeisiisi nähden, harkitse kortin irtisanomista ja etsi kortti, joka tarjoaa edullisemmat ehdot.

Toinen maksujen lähde ovat myöhästymismaksut. Sinun tulisi aina olla tietoinen siitä, kuinka paljon luottokorttiyhtiösi veloittaa myöhästymismaksuja – myöhästymismaksu plus lyhyt maksuaika voi nousta yllättävän suureksi summaksi, mutta sen voi välttää.

Ota tavaksesi maksaa luottokorttilaskusi samana päivänä, kun ne saapuvat, joko sähköisellä tilisiirrolla tai lähettämällä shekki; muutoin voit joutua maksamaan paljon viivästyskorkoja ja korkoja. Myöhästyneet maksut merkitään myös luottotietoihisi, mikä tekee sinusta vähemmän houkuttelevan asiakkaan lainanantajien silmissä. Luottokorttiyhtiöt voivat myös korottaa viivästyskorkoasi, joten voit säästää paljon rahaa maksamalla aina ajoissa, ja kun tiedät, mitä nämä maksut ovat, voit olla valppaana ja ryhtyä tarvittaviin toimiin niiden välttämiseksi. Pidä kirjaa säästämistäsi rahoista, ja huomaat, että olet säästänyt huomattavan summan rahaa vuoden loppuun mennessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *