Kannattaako luottotietojen seurannasta maksaa?

By | 1 huhtikuun, 2024

Ei ole kovin järkevää, että yritys tarkkailee ja seuraa jatkuvasti yksilön luottotietoja – itse asiassa monet luotonvalvontayritykset väittävät tarjoavansa tätä palvelua. Lyhyellä ja pitkällä aikavälillä nämä maksulliset palvelut eivät kuitenkaan tarjoa kuluttajille mitään todellista rahallista tai psykologista arvoa.

Miksi minun pitäisi maksaa korkeita maksuja?

Luottotietojesi seurannan kustannukset voivat helposti nousta yli 100 dollariin vuodessa. Tätä voidaan pitää taloudellisesti törkeänä, koska kuka tahansa voi tehdä sen paljon halvemmalla. Sinun tarvitsee vain ottaa säännöllisesti yhteyttä kolmeen tärkeimpään luottotietotoimistoon saadaksesi tarvitsemasi tiedot.

Tämä sisältää ilmaisen tai hyvin edullisen pääsyn FICO-pisteytykseen, luottoraporttiin ja täydelliseen luottotiedostoon, jos haluat sitä. Luottotietojen seurantapalvelut sanovat tarkastelevansa yksilön luottotietoja erittäin huolellisesti. Ne väittävät ilmoittavansa kuluttajille, jos heidän raportissaan tapahtuu muutoksia tai jos ne epäilevät identiteettivarkautta tai muuta vilpillistä taloudellista toimintaa. Luottotietoja on kuitenkin hyvin helppo hankkia itsekin.

Luottotietotoimistoille maksetut maksut eivät myöskään takaa sitä, että ne pystyvät aina havaitsemaan kaikki pienetkin muutokset yksilön raportissa – näitä muutoksia tapahtuu lähes päivittäin, sillä tilitietoja virtaa jatkuvasti luottotietotoimistoihin, kun kuluttajat päivittävät kunkin tilin maksuhistoriaa. On tärkeää tunnustaa, että yksilöt voivat tehdä parempaa työtä omasta puolestaan, jos he käyttävät aikaa yksinkertaiseen huolellisuuteen omien luottotietotietojensa suhteen silloin tällöin.

Luottojen seurantapalvelujen pitkän aikavälin seuraukset

Pitkällä aikavälillä luotonvalvontapalveluilla voi olla merkittäviä puutteita. Tämä voi johtua tietokonevirheistä, kun ne väittävät, että ne seuraavat ja seuraavat tarkasti yksilön yleistä luottokelpoisuutta. Myös näissä luottotietojen seurantapalveluissa työskentelevät työntekijät ovat alttiita tekemään virheitä. Tämä voi johtua kattavan ammattikoulutuksen puutteesta, kokemattomuudesta tai työntekijöiden laiskasta ja välinpitämättömästä asenteesta, koska kyseessä ei ole heidän oma henkilökohtainen luottotietonsa.

Näillä luotonvalvontayritysten tekemillä virheillä voi olla suurempi haitallinen vaikutus henkilön luottotiedostoon kuin itse maksuhistorialla tai identiteettivarkaudella. Siksi on paljon parempi tarkistaa omat luottotietonsa säännöllisesti, koska kyse on henkilökohtaisesta panoksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *