jehovan todistajat televisio

By | 27 lokakuun, 2023

Jehovan todistajat televisio – Miksi he eivät katso sitä?

Jehovan todistajat ovat uskonnollinen yhteisö, joka tunnetaan monista uskonnon ulkopuolisista käytännöistään. Yksi näistä käytännöistä on televisiosta ja sen katselusta kieltäytyminen. Tämä saattaa vaikuttaa oudolta monien moderniin maailmaan kuuluvien viihdelaitteiden kanssa kasvaneiden silmissä, mutta jehovan todistajille televisio voi edustaa monia heidän uskomuksiinsa ja arvoihin liittyviä haasteita.

Yksi syy televisiosta pidättäytymiseen on sen sisältö. Jehovan todistajat pyrkivät elämään moraalisesti korkeatasoista elämää, ja heidän opetuksensa painottaa puhdasta ja siveellistä elämää. He uskovat, että televisio voi olla väline, joka altistaa heidät likaiselle, väkivaltaiselle tai seksuaaliselle sisällölle. Televisio tarjoaa valtavan valikoiman ohjelmia, elokuvia ja uutisvirtaa, joissa voi olla heidän näkökulmastaan moraalisesti arveluttavaa sisältöä. Jehovan todistajat katsovat, että heidän tulee suojella mielensä ja sydämensä saastumiselta, ja televisiosta pidättäytyminen voi auttaa heitä tässä.

Toinen syy televisiosta kieltäytymiselle liittyy ajanhallintaan. Jehovan todistajat pyrkivät käyttämään aikaansa tehokkaasti hengelliseen ja henkiseen kasvuun, sekä muiden auttamiseen. Heidän uskonsa korostaa palvelemista ja lähimmäisenrakkautta. Televisio voi helposti viedä paljon aikaa, ja jatkuva altistuminen sen tarjoamalle viihteelle voi johtaa siihen, että uskonnollinen toiminta jää vähemmälle. Jehovan todistajat haluavat keskittyä enemmän hengellisiin asioihin ja välttää maallisen viihteen turhuutta ja pintapuolisuutta.

Vaikka televisiosta pidättäytyminen on jehovan todistajille tärkeää, heidän oppinsa ei kiellä kokonaan kaikkea audiovisuaalista viihdettä. Jehovan todistajat voivat ilman ongelmia kuunnella musiikkia, katsoa elokuvia ja lukea kirjoja, jotka ovat linjassa heidän moraalisten ja uskonnollisten arvojensa kanssa. Heidän mediakulttuurinsa korostaa positiivisia vaikutteita, jotka vahvistavat heidän uskoaan ja rakentavat heidän henkistä kasvuaan.

Jehovan todistajat televisio – aihe, joka herättää mielenkiintoa ja kysymyksiä monissa ihmisissä. Vaikka tämä päätös saattaa olla outo tai vaikeasti ymmärrettävä nykymaailman keskeltä katsottuna, on tärkeää ymmärtää, että se perustuu vahvoihin uskonnollisiin arvoihin ja uskomuksiin. Jehovan todistajat haluavat suojella itseään negatiiviselta vaikutukselta, käyttää aikaansa merkityksellisellä tavalla ja keskittyä hengelliseen kasvuun. Tässä maailmassa, jossa teknologia ja viihdelaitteet vievät yhä enemmän tilaa ihmisten elämässä, jehovan todistajat tarjoavat mielenkiintoisen näkökulman siihen, miten pysyä uskollisena omille arvoille ja uskomuksille televisiosta luopumisen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *