Hyvä luotto vaikuttaa myös vakuutusmaksuihin.

By | 20 maaliskuun, 2024

Kun ajattelemme luottopisteitä, saatamme luonnollisesti ajatella, että voimme saada lainoja ylellisyyksiä, kuten asuntoja, uusia autoja ja veneitä varten.

Jopa asuntojen ja kerrostalojen vuokrausyritykset tarkastelevat luottotietojasi määrittääkseen, voiko sinusta tulla vuokralainen. Nyt CarInsurance.comin uusi tutkimus on julkaissut tietoja, jotka osoittavat, että ihmiset, joiden luottotiedot ovat vähintään 750, voivat säästää autovakuutuksissa keskimäärin 783 dollaria vuodessa.

Tutkimuksessa todettiin, että noin 40 prosentilla väestöstä on luottopisteet 750 tai korkeammat, mitä useimmat luottotietotoimistot, pankit, asuntolainayhtiöt ja autovakuutusyhtiöt pitävät erinomaisena.

Tutkimus viittaa myös siihen, että monet kuljettajat maksavat liian vähän autovakuutuksesta, koska keskimääräinen pistemäärä on noin 680. Jopa kuljettajat, joiden pistemäärä on 750, voisivat saada parannusta, kun otetaan huomioon, että kuluttajien suosima Fico-pistemäärä vaihtelee aina 850:een asti.

Mutta entä ne, joiden luottokelpoisuus ei ole täydellinen – millaisia vakuutusmaksuja heidän pitäisi maksaa? Tilastot osoittavat, että 25-34-vuotiaat nuoret kuljettajat, joilla on puhtaat ajotiedot ja yli 750 luottopisteet, maksavat täyskattavasta autovakuutuksesta 1155 dollaria vuodessa.

Vastaavaan ikäryhmään kuuluvat kuljettajat, joiden luottotiedot ovat 650-749, maksavat sen sijaan keskimäärin 1658 dollaria, ja kuljettajat, joiden luottotiedot ovat 500-649, maksavat 2023 dollaria.

Jos sinulla ei ole luottotietoja riittämättömien tietojen vuoksi, keskimääräinen vakuutusmaksu on 2182 dollaria. Verkkotietojen mukaan kaikkien 25-34-vuotiaiden kuljettajien keskimääräinen vakuutusmaksu on 1 938 dollaria.

Nämä luvut ovat hyvin samankaltaisia muissa ikäryhmissä, mikä tarkoittaa, että luottopisteet ovat tärkeä tekijä vakuutusmaksuja määritettäessä.

Älä siis keskity vain valitsemaasi autoon ja haluamaasi vakuutukseen, vaan tiedä luottopistemääräsi jo kauan ennen kuin ostat autovakuutuksen. Tee kaikki voitava velkojen maksamiseksi ja luottotietojen parantamiseksi, kuten soittamalla suurimpiin luottotietotoimistoihin ja poistamalla vanhat tiedot luottotiedoistasi.

Luottotietojasi voi siistiä monin tavoin. Seuraavassa on joitakin vinkkejä:

Tarkista luottotietosi ilmaiseksi kerran vuodessa. Tarkista annualcreditreport.com, joka on ainoa valtuutettu verkkosivusto, joka tarjoaa sinulle ilmaisen luottotietoraportin yhdestä kolmesta suuresta luottotietotoimistosta: TransUnionista, Experianista ja Equifaxista.

Tarkista maksuhistoriasi ja tilisi saldot ja tiedot: Vertaa taloudellisia maksutietojasi, luottorajoituksiasi ja tilitietojasi luotto- ja pankkitiliotteisiin varmistaaksesi, että kaikki näkyy oikein. Jos uskot, että tiedoissa on virhe, lähetä luottotoimistolle kirje, jossa korostat epätarkkuutta ja selität, miksi tiedot ovat mielestäsi väärin. Liitä mukaan kopiot kaikista asiakirjoista, jotka voivat todentaa kuvaamasi asiat.

Maksa laskut ajallaan: Myöhästyneet maksut näyttävät luottotiedoissasi huonolta, etenkin kun kyse on pankkilainojen ja asuntolainojen lyhennyksistä. Tämä on luultavasti tärkein yksittäinen askel, jonka kuka tahansa voi ottaa luottoprofiilinsa korjaamiseksi. Yksi nopea ja helppo tapa varmistaa, että maksat laskusi ajallaan, on perustaa pankkiin suoraveloitus sekkitililtäsi.

Älä jätä velkaasi huomiotta: Luottopalvelujen tarjoajat voivat auttaa kaikkia velkaongelmista kärsiviä, mutta maksujen laiminlyönti ja yritys ottaa lainaa päästäkseen velasta todennäköisesti vaikeuttaa asioita ja pitää sinut veloissa pidempään.

Vinkki 7 – Kuinka kauan se pysyy luottotiedoissasi: Luottomerkinnät pysyvät luottotiedoissasi eri pituisia aikoja riippuen siitä, millaisia tietoja ne näyttävät.

Älä hae liikaa: Luottotiedustelut pysyvät profiilissasi kaksi vuotta. Liian monet tiedustelut luotonantajilta alentavat pistesaldoasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *