5 vinkkiä velkojen perintään

By | 1 toukokuun, 2024

Hanki kaikki yrityksen tiedot

Säästä aikaa ja kerää kaikki asiakastiedot kerralla. Selvitä, kuka hyväksyy laskut, kuka allekirjoittaa shekit ja muiden osastojen puhelinnumerot, joiden on tarkistettava laskut sisäisesti. Pyydä samalla heidän sähköpostiosoitteensa ja perustakaa oma järjestelmänne laskujen, remburssien ja toimitustodistusten lähettämistä varten sähköpostitse. Näin säästätte sekä te että yrityksenne aikaa.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia ensiaskeleita asiakkaasi tunnistavat tehokkuutesi ja hukkaavat vähemmän aikaa, kun he tietävät, että voit toimittaa asiakirjat nopeasti.

Vakiotilin avaaminen

Vaikeissa kaupankäyntiolosuhteissa on houkuttelevaa olla tekemättä täydellistä luottotietojen tarkistusta uudelle asiakkaalle. Tämä on yksi suurimmista virheistä, joita pienet yritykset tekevät avatessaan uutta luottotiliä. Luottotilit on suunniteltu auttamaan myyntiprosessissa ja uusien asiakkaiden hankkimisessa, mutta riski on erittäin suuri pienyrityksille, jotka eivät käytä aikaa tavanomaisen luottotarkastuksen tekemiseen.

Automaattiset luottotiedot

Jos luotonantajasi allekirjoittavat luottosopimuksen, heidän on tiedettävä, kuinka kauan annat heille aikaa laskujen maksamiseen. Tällöin tilinpidätysprosessin automatisointi voi säästää sinut siltä, että sinun ei tarvitse soittaa jokaiselle asiakkaalle, joka ei ole maksanut laskuaan. Usein asiakkaat soittavat ja valittavat, että heidän tilauksensa on odottamassa, joten tämä on hyvä tilaisuus selittää luottoehtosi ja selittää, että järjestelmä asettaa automaattisesti pidon heidän tililleen X päiväksi, jos laskua ei makseta.

Jokaisella yrityksellä on erityistapauksia, tilejä, joita ei koskaan laiteta pidättämään, kuten valtion tai laitosten tilit. Tunnista nämä tilit ja kohtele niitä kuin tallelokeroa.

Hanki asianajaja

Jotkut asiakkaat eivät maksa, vaikka tekisit mitä, joten sinun on saatava nämä tilit järjestelmään mahdollisimman nopeasti. Sinun pitäisi lähettää kirje ajoissa, jotta tili voidaan pidättää, ja luovuttaa tili asianajajalle mahdollisimman pian. Mitä kauemmin maksamaton tili on maksamatta, sitä epätodennäköisempää on, että saat tilastollisesti maksun. Toimi nopeasti.

Tarjoa maksualennuksia

Jos voit tarjota alennuksia laskujen maksamisesta etuajassa, monet yritykset tarttuvat tilaisuuteen lisätä katettaan ja maksaa laskut etuajassa. Jos et kuitenkaan hallitse maksualennuksia oikein, voit törmätä kahteen suureen ongelmaan.

1. Jotkut asiakkaat saavat alennusta laskujen myöhästyneestä maksamisesta. Jos kirjanpitojärjestelmäsi ei osaa kohdentaa osamaksuja, sinulla voi olla vaikeuksia kuun lopussa tapahtuvassa tilityksessä.

2. Jos otat käyttöön laskujen diskonttausjärjestelmän, eikä se toimi, sitä on lähes mahdotonta poistaa. Tämä voi aiheuttaa ongelmia asiakassuhteissa.

Tärkeintä perinnän parissa työskennellessä on tuntea asiakkaat – mitä paremmin tunnet heidät, sitä helpommin perintäprosessi sujuu ja sitä nopeammin voit havaita mahdolliset ongelmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *