-5 Vinkkejä luottotietojesi parantamiseen -.

By | 17 maaliskuun, 2024

Kun kiinteistömarkkinat ovat viime vuosina olleet alamaissa ja työttömyysluvut vielä korkeammat, monilla ihmisillä on valitettavan negatiivisia jälkiä luottotiedoissaan. Tässä on viisi yksinkertaista tapaa parantaa luottotietojasi ja nauttia alhaisemmista koroista ja muista säästöeduista.

1. Hanki ilmainen luottotietoraportti jokaisesta kolmesta suuresta luottotietotoimistosta Huolimatta kaikesta ”ilmaisista” luottotietoraporteista puhuvasta hypestä vain yksi toimisto tarjoaa todella ilmaisen luottotietoraportin 12 kuukauden välein. Ainoa tapa saada vuosittainen luottotietoraportti ilmaiseksi on käydä Annual Credit Report -sivustolla, AnnualCreditReport.com, jossa on pääsy Transunionin, Equifaxin ja Experianin luottotietoihin. Jos menet suoraan luottotietotoimistojen verkkosivustoille, et saa ilmaista raporttia. Muista, että näissä raporteissa näkyy koko luottohistoriasi, mutta ne eivät sisällä FICO-pisteitäsi. Sinun on maksettava maksu saadaksesi pisteet.

2. Tarkista kaikki kuukausittaiset maksutilisi ja selvitä, mitkä niistä vaikuttavat luottokelpoisuuteesi Monille ihmisille kuukausittaisten laskujen maksaminen on jatkuvaa jonglööraamista, ja saatat huomata valitsevasi joka kerta eri laskun ja maksavasi myöhästymismaksuja. Tarkastelemalla luottotietojasi voit nähdä, mitkä yritykset ilmoittavat myöhästyneistä maksuista joka kerta, mitkä ilmoittavat myöhästyneistä maksuista vain muutaman kerran ja mitkä laskut eivät näy luottotiedoissasi. Esimerkiksi yleishyödyllinen lasku näkyy luottotiedoissasi yleensä vain, jos jätät tilin auki etkä maksa saldoa pois. Erääntyneet laskut eivät näy luottotiedoissasi, kunhan ne lopulta maksetaan.

3. Tarkista jokainen luottotietoraporttisi etsimällä virheitä tai tietoja, jotka pitäisi poistaa. Kukin luottotietotoimisto tallentaa tiedot hieman eri tavalla, joten virhe, joka ei näy yhden toimiston raportissa, voi löytyä toisen toimiston raportista. Sinulla on oikeus kiistää kaikki virheet tai tiedot, jotka eivät mielestäsi ole sinun – joskus muiden perheenjäsenten tiedot voidaan helposti sekoittaa sinun tietojasi koskeviin tietoihin. Luottotietoraportissasi kerrotaan myös, kuinka kauan tietyt negatiiviset merkinnät näkyvät luottotiedoissasi, ja lailliset negatiiviset merkinnät saattavat kadota tiedoistasi noin vuoden kuluessa. Tämä voi auttaa sinua arvioimaan ja suunnittelemaan, milloin on oikea aika hakea lainaa ja tarvittaessa parantaa luottotietojasi.

4. Opi mahdollisimman paljon luottokorttisaldoista ja perintätoimiin liittyvistä laeista. Monet luottokorttiyhtiöt ulkoistavat perintätoimensa yrityksille, jotka ovat erikoistuneet palkkaamaan aggressiivisia ihmisiä ahdistelemaan sinua saadakseen sinut maksamaan velkasi. Nämä yritykset käyttävät hyväkseen sitä, että useimmat ihmiset eivät tiedä, mikä on laillista ja mikä laitonta perintätoiminnassa. Perintätoimiston soitto voi olla jo tarpeeksi stressaavaa, joten on tärkeää tuntea oikeutensa ja ymmärtää, miten laki suojaa sinua, kun he yrittävät periä saatavasi.

5. Pidä kaikki luottokorttisi saldot alle 30 % enimmäisluottorajasta. Tämä voi olla vaikeaa, kun lyhennät velkoja, mutta ota se tavoitteeksesi, kun olet maksanut velkasi pois. Luottotietotoimistot perustavat luottopistemääräsi käytettävissäsi olevan luoton määrään, koska taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset yleensä käyttävät luottokorttinsa loppuun.

Nyt sinulla on joitakin aseita, joilla voit taistella velkojia ja luottotietoilmoituksen mustia pisteitä vastaan. Useimmissa tapauksissa edellä mainitut toimet vaativat vain vähän vaivannäköä, ja voit huokaista helpotuksesta, kun luottotietosi on puhdistettu. Ota jo tänään yksi näistä toimista luottotietojesi parantamiseksi, ja lompakkosi kiittää sinua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *