5 tapaa reagoida luottokorttien tietoturvaloukkaukseen

By | 25 maaliskuun, 2024

Identiteettivarkaudet ja luottokorttipetokset ovat yleisempiä kuin koskaan, ja kaikki tekevät parhaansa estääkseen yksityisyyden ja turvallisuuden vaarantumisen. Mutta edes sinä, asiakas, et voi aina estää tietoturvaloukkauksia.

Esimerkiksi tämän vuoden huhtikuussa Sonyn PlayStation Network (PSN) -verkkoon murtauduttiin, minkä seurauksena yli 70 miljoonan jäsenen henkilötiedot (nimet, osoitteet, sähköpostiosoitteet, syntymäajat jne.) joutuivat vaaraan. Myös luottokorttitiedot ovat saattaneet vaarantua, mikä voi koskea lähes 10 miljoonaa ihmistä. Sinä voit olla yksi heistä.

Seuraavassa on viisi toimenpidettä, jotka sinun tulisi toteuttaa välittömästi sen jälkeen, kun olet saanut tietää, että luottokorttitietojasi on rikottu:

1. Soita luottokorttiyhtiöllesi

Ilmoita tietomurrosta välittömästi! Kaikilla suurimmilla luottokorttiyhtiöillä on numero, johon voit soittaa mihin aikaan päivästä tahansa peruuttaaksesi korttisi tai saadaksesi uuden kortin. Löydät tämän numeron luottokorttisi kääntöpuolelta, laskutustodistuksestasi tai luottokorttiyhtiön verkkosivustolta. Pyydä asiamieheltä nimesi tietojasi varten. Jotkin luottokorttiyhtiöt tarjoavat asiakkaille myös tavan ilmoittaa kadonneesta tai varastetusta luottokortista niiden verkkosivuston kautta. Jätä jälki lähettämällä luottokortin myöntäjälle kirje, jossa vahvistat pyyntönne lopettaa kortin käyttö ja merkitset päivämäärän, jolloin ilmoitit varkaudesta.

2. Ota yhteyttä kolmeen luottotietoyhtiöön

Seuraavaksi sinun on soitettava kaikkiin kansallisiin luottotietotoimistoihin ja ilmoitettava niille tietoturvaloukkauksesta. Luottotietotoimistot asettavat sitten luottokorteillesi petosvaroitukset, jotka auttavat havaitsemaan epäilyttävän toiminnan. Näitä luottotietotoimistoja ovat seuraavat Experian(888-397-3742), Equifax(800-525-6285), TransUnion(800-680-7289).

3. Vaihda salasanasi ja PIN-koodisi

Jos uskot, että verkkopankkisi salasana ja/tai PIN-koodi on vaarantunut, vaihda se välittömästi. Valitse PIN-koodi, joka on helppo muistaa – älä kirjoita sitä ylös! Valitse internet-salasana, joka sisältää vähintään yhden seuraavista: isot ja pienet kirjaimet, numerot ja symbolit.

4. Ilmoita identiteettivarkaudesta viranomaisille

Suosittelemme, että ilmoitat tietoturvaloukkauksesta tai identiteettivarkaudesta paikallisille lainvalvontaviranomaisille (käytä ei-hätänumeroa, älä 911), osavaltiosi oikeusministerille tai Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissiolle (877-382-4357). Raportin säilyttäminen voi auttaa sinua selviytymään tulevaisuudessa mahdollisesti esiintyvistä petollisista veloituksista.

5. Hanki tietoa siitä, miten ehkäistä identiteettivarkauksia ja tietoturvaloukkauksia.

Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio Federal Trade Commission antaa monia vinkkejä siitä, miten suojautua luottokorttien tietoturvaloukkauksilta. Lisätietoja saat heidän verkkosivuiltaan osoitteesta consumer.gov/idtheft.

Kukaan ei halua joutua luottokorttipetoksen uhriksi, mutta ainakin nyt tiedät, mitä tehdä!

Katrina Robinson on freelance-kirjoittaja ja toimittaja. Hän kirjoittaa erilaisista talousaiheista, kuten parhaista saldonsiirtoluottokorteista, matalakorkoisista luottokorteista, käteispalautusluottokorteista ja muusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *