4 syytä hankkia kotitalousluottolimiitti

By | 13 toukokuun, 2024

Omakotitaloluotto on kuin luottokortti, joka käyttää kotiasi vakuutena. Voit lainata niin paljon kuin tarvitset, milloin tarvitset, ennalta määrättyyn summaan asti, ja maksaa sen sitten takaisin, kun sinulla on siihen varaa. Kotipääomaluottolimiitissä on vaihtuva korko, ja korko määräytyy prime-koron mukaan, mikä tarkoittaa periaatteessa sitä, että kotipääomaluottolimiitin korko muuttuu ajan myötä.

Kotipääomaluottolimiitit kasvattavat nopeasti suosiotaan, ja monet ihmiset puhuvat kaikista eduista ja käyttötarkoituksista, joita tämäntyyppinen laina tuo mukanaan. Mutta näiden puheiden ohella monet ihmiset ihmettelevät myös sitä, mihin heidän ei pitäisi käyttää rahaa, kun he saavat kotipääomaluottolimiitin. Vastaus on pohjimmiltaan se, että kotipääomaluottoa ei pidä käyttää mihinkään sellaiseen, mikä ei lisää tai kasvata omaa pääomaa. Koska käytät kotiasi vakuutena (eli lainan perustana), haluat käyttää rahat sellaisten asioiden ostamiseen, jotka kasvattavat omaa pääomaa. Et siis todennäköisesti halua käyttää kotipääomaluottoa esimerkiksi vaatteisiin, uima-altaisiin, huonekaluihin, televisioihin, ruokaostoksiin, kotitalouslaskuihin jne.

Mihin siis haluat käyttää asuntoluottoa? Kuten aiemmin mainittiin, haluat käyttää sitä oman pääoman kasvattamiseen.

(1) Remontointi

Monet kodin remontit lisäävät kodin arvoa; siksi remontointi lisää omaa pääomaa eli kodin arvoa. Tutki, millaiset remonttityypit voivat todella lisätä kotisi arvoa ja lisätä omaa pääomaa. Uima-altaiden kaltaiset asiat eivät lisää arvoa, eivätkä laajat maisemoinnitkaan. Mutta keittiöt ja kylpyhuoneet ovat aina varmoja voittajia!

(2) Osta auto

Auto on omaisuuserä. Kannattaa hyödyntää asuntoluottoa, varsinkin jos asuntoluottosi korko on alhaisempi kuin autolainasi korko.

(3) Koulutus

Koulutus on voimavara, joka kasvattaa ansiomahdollisuuksiasi. Kun sinulla on se, se on pysyvä voimavara, jota kukaan ei voi ottaa sinulta pois.

(4) Luottokorttivelka

Useimmilla luottokorteilla on korkea korko. Velan maksaminen matalakorkoisella menetelmällä, kuten asuntolainalla, auttaa sinua pääsemään veloista nopeammin eroon.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että asuntoluottolimiitissä käytetään kotiasi vakuutena, joten jos olet myöhässä lyhennyksistä tai sinulla ei ole enää varaa niihin, kotisi voi olla vaarassa. Älä unohda keskustella kaikista luottolimiitin ehdoista asuntolainayhtiösi kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *