3 parasta henkilökohtaista talouskirjaa

By | 27 huhtikuun, 2024

Maailmanlaajuisen finanssikriisin ansiosta henkilökohtainen talous ja raha kiinnostavat nykyään paljon, eikä ole yllättävää, että monet kirjailijat hyödyntävät tätä suuntausta julkaisemalla useita henkilökohtaista taloutta käsitteleviä kirjoja. Vaikka on hienoa, että saatavilla on näin laaja valikoima resursseja, voi olla vaikea tietää, mitkä kirjat ovat luotettavia ja hyödyllisiä. Alla oleva luettelo henkilökohtaisen talouden kirjoista voi olla lukijasta riippuen laaja tai ei, mutta se sisältää kirjoja, jotka tarjoavat arvokkainta sisältöä ja luotettavinta tietoa. Tutustutaanpa tarkemmin näihin kirjoihin.

Sukupolvien velkaantuminen by Anya Kamenetz

Me kaikki tiedämme valtavasta velkamäärästä, joka vaivaa Amerikan joka kolkkaa, ja olemme kaikki kuulleet mainokset siitä, miten veloista pääsee pois yhdistämällä velkaa ja ottamalla lainaa minimaalisella korolla. Mutta silti näyttää siltä, että yleisöltä puuttuu edelleen tietoa ja koulutusta siitä, miksi tämä velkailmiö on olemassa. Ongelman ratkaisemisesta on annettu paljon koulutusta, mutta miten voi ratkaista ongelman, jota ihmiset eivät ymmärrä? Tämä henkilökohtaisen talouden kirja on pakko lukea, koska toisin kuin kaikki muut velkakirjat, se ei kerro, miten tulla velattomaksi. Sen sijaan siinä käytetään psykologista tutkimusta ja historiallisia tietoja selittämään, miksi velan käsite on niin voimakas.

Kirjassa puhutaan myös nykyisestä amerikkalaisesta kulttuurista ja paineista, jotka pakottavat keskivertoamerikkalaiset elämään elämäänsä alistuen materialismin ja kalliiden ylellisyyksien aaltoon. Tämä kirja auttaa sinua ymmärtämään näitä sosioekonomisia suuntauksia ja varustaa sinut asianmukaisilla tiedoilla, joiden avulla voit käsitellä velkaa paremmin.

Negotiating for Gain by G. Richard Schell

Ei riitä, että sinulla on hyvä talousäly; sinulla voi olla loistava liiketoiminta-ajattelu ja terävät päätöksentekotaidot, mutta jos neuvottelutaitosi ovat puutteelliset, et tule saamaan niitä taloudellisia voittoja, joita voisit saada, jos osaisit neuvotella. Onneksi neuvotteleminen on taito, jonka voi oppia, ja tämä kirja on paras opettajasi tällä alalla. Tehokas neuvotteleminen on yhtä tärkeää yksityishenkilöille kuin yritysmaailmallekin. Kaikki asuntolainasta aina puutarhurin palkasta keskustelemiseen on neuvottelujen kohteena, ja tämä henkilökohtaisen talouden kirja opettaa sinua ajattelemaan laatikon ulkopuolella ja näkemään, mitä toinen osapuoli katsoo, jotta voit ymmärtää pöydän molempia puolia ja selvitä voittajana. Jokaisessa sopimuksessa on voittaja – se osapuoli, joka saa jotain. Tämä kirja opettaa sinulle, miten voit olla voittaja jokaisessa neuvottelussa.

Smart Couples Get Rich by David Bach

Ehkä suurin ongelma avioliitossa on pariskunnan raha-asioiden hoitaminen. Jokainen pariskunta on joskus kokenut sen tunteen, että on parisuhteessa ja silti molemmat tuntuvat olevan rahapulassa. Jos olet tällä hetkellä naimisissa tai lähiaikoina menossa siihen suuntaan, tämä kirja on pakko lukea. Siinä kerrotaan, miten menot voivat kasvaa hurjasti parisuhteen aikana, kuvataan kaikki tilanteet, joissa voi joutua taloudellisiin ansoihin, ja käsitellään ratkaisuja ja askel askeleelta eteneviä ratkaisuja kuhunkin ongelmaan. Lyhyesti sanottuna tämä kirja opettaa sinulle, miten hoitaa raha-asioita parisuhteessa. GP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *